© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
tp
tp
16.02.2015 18:13:35

Blanc pripravljen na Mourinheve provokacije

Reuters

Torkova tekma lige prvakov med francoskimi prvaki in Chelseajem zbuja ogromno zanimanja.

Ne le, da bo to prva tekma po dolgem zimskem spanju za vse nogometne ljubitelje, temveč bo to srečanje starih znancev - Zlatana Ibrahimovića in Joseja Mourinha. Oziroma, kot bi se lahko izrazili, bo v torek na sporedu dvoboj dveh svojeglavih osebnosti, ki sta skupaj delovala leta 2008 pri italijanskem Interju. Vsak po svoje zbuja pozornost, kjerkoli in kadarkoli se pojavi, oba pa sta znan tudi po provokacijah na in ob igrišču. Prav na slednje je pred ponovitvijo četrtfinalnega obračuna z minule sezone - takrat so bili boljši Parižani - je pred torkovo poslastico opozarjal tudi trener Laurent Blanc: "Poznam Joseja Mourinha in cem, da bo dvignil temperaturo na igrišču. Pomembno bo, da bodo moji igralci ostali hladni, ostati morajo mirni in ne smejo se odzvati, tudi če bo ozračje doseglo vrelišče. Ne moremo si privoščiti še več rumenih kartonov."

Trener Parižanov nikakor ne more biti vesel, saj si je njegova ekipa spet privoščila spodrsljaj v domačem prvenstvu, proti skromnemu Caenu so uspeli doseči zgolj točko, Blanc pa upa, dober namen gor ali dol, da si njegov prvi zvezdnik Zlatan Ibrahimović tokrat le ne bo slekel dresa v zameno za rumeni karton. 

Tekma bo prav posebnega značaja tudi za nekdanjega branilca Londončanov Davida Luiza, ki je že napovedal, da se ne bo veselil zadetka, če bo seveda poskrbel zanj na Parku princev. "Chelsea je letos močnejši, igralci so že dojeli Mourinhevo filozofijo, imajo tudi nekaj novih igralcev izjemne kakovosti, kot sta Diego Costa in Cesc Fabregas. Pričakujemo lahko izenačeno tekmo dveh odličnih ekip, izjemnih trenerjev in odličnih igralcev na obeh straneh," pred tekmo razmišlja Brazilec.