© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
rb
rb
16.02.2015 10:59:24

Spor rešila na twitterju

vszi

Rene Krhin je v dresu Cordobe odigral prvo tekmo na španskem prvoligaškem prizorišču.

Zgodilo se je v Sevilli, kjer so gostitelji slavili s 3:0, za slovenskega nogometaša pa bi bila lahko uvodna preizkušnja kmalu tudi zadnja v tej sezoni.


V 73. minuti je Štajerec prestregel podajo in nato žogo še izmaknil pred poljskim igralcem zvezne vrste Grzegorzem Krychowiakom, nakar je slednji nepazljivo stegnil nogo in s podplatom zadel pod koleno novega člana Cordobe. Videoposnetek je razkril, da je bilo vse skupaj videti srhljivo in mnogi so bili prepričani, da je noga zlomljena, na srečo se je razpletlo brez hujših posledic. 

In naposled še z ostrim Krhinovim odzivom, ki je želel obračunati s Krychowiakom, za izbruh jeze si je prislužil rumeni karton. Roko na srce, tako jeznega otroka Maribora do zdaj nismo videli. Vsekakor je presenetljiv tudi zato, ker je prvič zaigral v španski prvoligaški druščini, a po drugi strani ga lahko tudi razumemo.

Skoraj gotovo je bila nekoliko pretirana predrznost odgovor na strah pred novo poškodbo, ki mu je v preteklosti že tolikokrat prekrižala načrte. Kaj lahko bi se zgodilo, da bi bila njegova prva španska tekma v primeri division tudi zadnja, toda nato so se strasti vendarle kmalu umirile. Osebnega stika po dvoboju v andaluzijski prestolnici očitno ni bilo, zato pa je bil spor rešen na družbenem obrežju.

Na twitterju. "Krhinu bi se rad opravičil. Nisem ga imel namena poškodovati, bila je nesreča," je zapisal Grzegorz Krychowiak, nogometaš Cordobe je opravičilo sprejel in tekmecu v nadaljevanju kariere zaželel veliko sreče. Ob tem je zanimivo, da sta ista igralca "sodelovala" tudi pri prvem golu Seville. Po podaji iz kota je bil Grzegorz Krychowiak v zračnem dvoboju višji od Reneja Krhina. 

848-8-twitter
Cordoba je sicer z enajstim porazom zdrsnila na zadnje mesto na lestvici. "Ekipa mora obnoviti svojo identiteto," je med drugim povedal trener Miroslav Đukić. "Na igrišču moramo biti bolj osredotočeni na svoje naloge. Smo majhna ekipa. Ne smemo početi toliko napak, močne zasedbe, kakršna je Sevilla, kaznujejo tudi najmanjšo malenkost. Moramo se boriti in boriti, vendar inteligentno," je še pristavil srbski strokovnjak.