© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Robert Balantič
Robert Balantič
05.02.2015 08:48:56

Prvaki "ujeli" še enega upa!?

vszi

Medtem ko se Marcos Tavares in soigralci potijo v Turčiji, so dejavni tudi pod Kalvarijo.

Uvrstitev v skupinski del lige prvakov je izjemen uspeh, o tem ni niti kančka dvoma, toda to pač ne pomeni, da poslej zadovoljni z doseženim sedijo križem rok. Nikakor ne.


"Nikoli ni tako dobro, da ne bi moglo biti še boljše. Vedno znova moramo iskati nove rezerve in jih skušati unovčiti. Dela ne zmanjka," pogosto poudarja Zlatko Zahović, ki se je v zadnjem obdobju očitno še bolj kot do zdaj posvetil tudi temeljem. Nogometni šoli.

To navsezadnje zelo nazorno razkriva njegova zadnja poteza. V Ljudski vrt je povabil Milana Đurčića, ki se je vrnil že tretjič. Najprej je kot igralec zbral 112 nastopov, v sezoni 2005/06 je vijoličaste vodil s trenerske klopi, zdaj je prevzel naloge strokovnega vodje nogometne šole. "Iskali smo osebo z bogatimi izkušnjami, avtoritativnega strokovnjaka, da bi še izboljšali delo v mlajših kategorijah. Milan Đuričić ima vse te kvalitete," je pojasnil športni direktor vijoličastih.

Pred tem se je sprememba zgodila tudi na čelu mladinske ekipe, Damjana Gajserja je nasledil Iztok Kavčič, ki slovi po odličnem delu z mlajšimi selekcijami. "Maribor mora biti središče kakovosti tudi pri mladih igralcih. Potrebujemo čim širšo bazo," je misel, ki jo je velikokrat slišati iz ust snovalca kadrovske politike pri dvanajstkratnih prvakih.

In v štajerski prestolnici nočejo, da bi ostalo le pri besedah. Pred dnevi smo poročali, da so v svoje vrste privabili še enega talentiranega igralca iz prestolnice. Petru Stojanoviću, Dinu Hotiću, Damjanu Vukliševiću in še nekaterim je sledil 18-letni napadalno usmerjeni vezist Dejan Vokić, mladinski reprezentant se je v mesto ob Dravi preselil iz Brava.

A to še ni vse, izvedeli smo, da naj bi iz tega ljubljanskega kluba v Ljudski vrt prestopil še en obetavni nogometaš. Dobili smo namig, da bo vijoličasto opravo oblekel tudi Sandi Ogrinec, ki je v prvem delu sezone v kadetski ekipi Brava igral z desetico na hrbtu. Strokovnjaki so si skoraj enotni, da ima fant iz Škocjana – njegov prvi klub je bila Krka – dovolj potenciala, da bi lahko v prihodnosti o njem še veliko slišali.

"Brez komentarja," je odvrnil Zlatko Zahović, ko smo si prizadevali izvedeti, ali se bo kadetski reprezentant – nazadnje je slovenske barve branil na januarskem turnirju v spomin na Valentina Granatkina v Rusiji – iz Ljubljane zares preselil v Ljudski vrt. Potrditve torej nismo dobili, ampak športni direktor dvanajstkratnih prvakov prihoda dolenjskega upa ni niti zanikal ...