© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
tp
tp
04.02.2015 23:04:01

Pokal FA: Liverpool in United sta se rešila

Reuters

Četrti krog pokala FA je poskrbel za slovo številnih favoritov.

Sredi tedna so bile na sporedu še štiri ponovitvene tekme, svojo nalogo pa sta v drugem poskusu bolje opravila tako Manchester United kot Liverpool. Medtem ko so vragi brez večjih težav odpravili četrtoligaški Cambridge, je tudi s kančkom sreče upelo njihovim velikim rivalom. Redsi so namreč vse do 85. minute zaostajali, nakar je z igralcem več najprej izenačil Raheem Sterling, popoln preobrat pa je uspel Philippu Coutinhu. 

Od tekmovanja se je že poslovil eden izmed največjih favoritov, Chelsea, ki ga je izločil tretjeligaš Bradford, poraz je doživel tudi Manchester City, od katerega je bil boljši drugoligaš Middlesbrough, izpadla sta tudi Tottenham in Southampton, Liverpool pa je le remiziral proti Boltonu.

Trener Manchester Uniteda Louis van Gaal se še vedno ne more sprijazniti z remijem s četrtoligašem.Tega ne bi mogel požreti niti, če bi rdeči vragi nastopili s svojo rezervno postavo, kaj šele tokrat, ko je imel na zelenici hkrati Angela di Mario, Radamela Falcaa, ki se jima v drugem polčasu pridružil še Robin van Persie. V Cambridgu so kot naslova svetovnega pokala veselili remija proti rekorderjem v številu naslovov angleškega prvaka. S tem so si namreč prislužil svojih pet minut (v prenesenem pomenu, da ne bo pomote) slave in igranje na Old Traffordu. Nekaj, o čemer je večina nogometašem lahko zgolj sanjala.

Veliko manj veselo je bilo v slačilnici rdečih vragov. "Vse je bilo proti nam - igrišče, sodnik. Vse, na kar lahko pomislite, je bilo proti nam. Tudi nasprotniki so dali več kot vsi ostali. Navijači so bili res neverjetni," je po tekmi povedal van Gaal, ki pa ni pozabil oeniti niti slab(š)e igre svojih varovancev: "Enake napake smo delali proti Yeowillu in QPR-ju, nismo odigrali kot znamo. Seveda sem bil po prvem polčasu jezen na ekipo. V drugem smo odigrali bolje, toda v redu, nismo izpadli iz pokala, to je najpomembnejše," je dodal Nizozemec.

Arsenal je eden redkih favoritov, ki je uspel slaviti. Topničarji so bili s 3:2 boljši od drugoligaša Brightona, zmage so se veselili tudi pri West Hamu, ki je bil boljši od Bristol Cityja, Aston Villa pa je premagala Bournemouth.


4. krog pokala FA
Cambridge - Manchester United 0:0
Blackburn - Swansea 3:1 (1:1)
Birmingham - WBA 1:2 (1:2)
Cardiff - Reading 1:2 (1:0)
Chelsea - Bradford 2:4 (2:1)
Derby County - Chesterfield 2:0 (1:0)
Manchester City - Middlesbrough 0:2 (0:0)
Preston Nort End - Sheffield United 1:1 (1:0)
Southampton - Crystal Palace 2:3 (2:3)
Sunderland - Fulham 0:0
Tottenham - Leicester 1:2 (1:0)
Liverpool - Bolton 0:0
Bristol - West Ham 0:1 (0:0)
Aston Villa - AFC Bournemouth 2:1 (0:0)
Brighton & hove Albion - Arsenal 2:3 (0:2)
Rochdale - Stoke City 1:4 (0:1)

Ponovitvene tekme
Fulham - Sunderland 1:3 (1:0)
Sheffield United - Preston 1:3 (1:0)
Manchester United - Cambridge 3:0 (2:0)
Bolton - Liverpool 1:2 (0:0)