© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ro
ro
04.02.2015 18:08:19

Maribor tokrat od 0:2 do 2:2

Drago Wernig - TAKA

Slovenski in beloruski prvak sta se razšla brez zmagovalca.

Mariborčani so opravili še s prijateljsko preizkušnjo številka 7. Z drugo v Turčiji. Potem ko so se včeraj s poljskim prvoligašem Belchatowom razšli z izidom 2:2, so danes merili moči z beloruskim BATE Borisovim. Tudi tokrat ni bilo zmagovalca in tudi tokrat je bil rezultat 2:2 (0:2). Toda s to razliko, da so vijoličasti po dokaj bledem prvem polčasu zaostajali za dva gola, nezbranost branilcev slovenskih prvakov sta v razmaku treh minut kaznovala Radzionau in Hardzeichuk.

Nadaljevanje je bilo precej boljše, prevlado so varovanci trenerja Anteja Šimundže unovčili z dvema goloma. Najprej se je po uri igre v gneči pred vrati najbolje odzval Volaš, v 85. minuti je bil ob soočenju z vratarjem uspešen še Zahović.

Vijoličasti so se predstavili v zasedbi Handanović (od 46. Obradović), Stojanović (od 75. Mejač), Rajčević, Arghus (od 53. Filipović), Viler (od 75. Janža), Bohar (od 70. Sallalich), Dervišević (od 70. Ndiaye), Mertelj, Ibraimi (od 75. Vršič), Tavares (od 75. Zahović), Volaš (od 75. Mendy).

Z ARGHUSOM NIČ HUJŠEGA
Žal znova ni šlo brez poškodbe. V 50. minuti si je Karp po grobem prekršku nad Arghusom prislužil rdeči karton, brazilskega branilca so nemudoma prepeljali na pregled v bolnišnico, ki je razkril, da ne gre za nič hujšega. Po dogovoru na pripravljalnih tekmah so tekmeci sicer lahko poslali na teren drugega igralca, tako da se je dvoboj nadaljeval v razmerju 11 na 11.