© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Robert Balantič
Robert Balantič
21.01.2015 07:54:48

Zahović: Takšna ugibanja so žaljiva

V ponedeljkovem večeru je bilo ugibanj o tem, ali bo Petar Stojanović nadaljeval kariero v dresu Bešiktaša, nepreklicno konec. Vijoličasti up ostaja v Ljudskem vrtu. Do nadaljnjega. Športni direktor Maribora Zlatko Zahović je razplet zgodbe sprejel zelo mirno.

Vse je kazalo, da se bodo vijoličasti podpisali pod še en nadvse odmeven prestop in da bo v njihovo blagajno kapnilo 2,5 milijona evrov, toda to se vendarle ne bo zgodilo. Bešiktaš se naposled ni odločil za nakup Petra Stojanovića, v dresu turškega velikana prav tako ne bo zaigral Emil Krafth iz Helsingborgsa, ki se je najbolj pogosto omenjal kot največji tekmec 19-letnega Ljubljančana, v Istanbul se ne bo preselil niti Cedric Ricardo Alves Soares iz Sportinga niti Ivo Pinto iz zagrebškega Dinama, lahko bi navrgli še kakšno ime. Trinajstkratni turški prvaki so izbrali cenejšo različico, rešitev so našli v Portu. Njihov novi član je Daniel Tawiah Opare, 24-letni Ganec bo imel do konca sezone status posojenega igralca dvakratnih evropskih prvakov. Kot smo že omenili, gre za igralca, ki je poleti k portugalskim modro-belim prestopil iz Standarda iz Liega, v belgijskem prvoligašu ga je nasledil Martin Milec.

Ko smo si v preteklih dneh prizadevali, da bi pod Kalvarijo o morebitnem prestopu Petra Stojanovića dobili še kakšno bolj oprijemljivo informacijo, je bila to misija nemogoče, takšne drže vijoličastih do zdaj nismo bili navajeni. »Ni bilo razloga, da bi karkoli komentirali,« je včeraj dopoldne pojasnil Zlatko Zahović»Vse je bilo dogovorjeno, tudi številke, toda manjkal je en podpis. In dokler ga ni bilo, nismo čutili potrebe, da bi se v zvezi s tem oglašali. Tudi zaradi previdnosti. Iz izkušenj vemo, da je delati s Turki pač nekoliko specifično, zadeve se vedno lahko postavijo na glavo,« je pristavil športni direktor dvanajstkratnih slovenskih prvakov.

Zdaj je je torej jasno, da Petar Stojanović ne bo oblekel dresa Bešiktaša. »Vedno ko v ekipi ostane igralec, ki ima kakovost več, ki ima dodano vrednost, sem zadovoljen,« se je odzval snovalec kadrovske politike v Ljudskem vrtu. Čeprav ni bil realiziran bogat posel, je bil zelo miren: »Na ta način smo se pogovorov s predstavniki Bešiktaša tudi lotili. Če bo, bo, če ne, prav tako v redu. Ker v prodajo nikakor nismo prisiljeni.«

Toda Maribor je vendarle ostal brez 2,5 milijona evrov, kar je vsekakor velik denar. Bi ga v Ljudskem vrtu potrebovali za nadaljnje nemoteno delovanje? »Nimam vpogleda v finančno stanje in prav je tako. Zanima me športni del. V klubu imamo poslovnega direktorja, to so vprašanja zanj. Ampak tovrstna ugibanja se mi v tem trenutku kljub vsemu zdijo žaljiva. Popolnoma jasno je, da bo Maribor vedno moral prodajati, toda vendarle smo šele zaključili tekmovanje v skupinskem delu lige prvakov,« je nekoliko jezno odvrnil Zlatko Zahović in dodal: »Drži, da smo ostali brez 2,5 milijona evrov oziroma jih nismo dobili, imamo pa zlato.« Je zdaj mogoče zatrditi, da bo Petar Stojanović tudi v nadaljevanju sezone branil mariborske barve? »Glede na to, da zlato kotira visoko in se vanj izplača vlagati, nisem povsem prepričan,« je odvrnil športni direktor vijoličastih. Do konca prestopnega roka je ostalo še deset dni ...