© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
tp
tp
20.01.2015 18:17:21

Zadnje slovo od nesrečnega Malande (foto)

Reuters

Prehitro se je Junior Maldana poslovil. Njegova tragična smrt v prometni nesreči še vedno odmeva, danes pa so se svojci, prijatelji in klubski kolegi od njega poslovili v Bruslju.

Več kot 2000 ljudi se je zbralo v baziliki v Belgiji, da bi se še zadnjič poslovili od rosno mladega nogometaša, ki je življenje pred dnevi izgubil v prometni nesreči. Med znanimi obrazi so med drugim bili belgijski selektor Marc Wilmots, trener Wolfsburga Dieter Hecking, njegov soigralec in zelo dobri prijatelj Kevin de Bruyne, ki še vedno ne morejo verjeti, kaj se je enemu najbolj obetavnih belgijskih nogometašev pripetilo.

Pred desetimi dnevi je življenje izgubil, ko je sedel na zadnjem sedežu terenskega avtomobila. Ta je zaradi neprilagojene hitrosti ob slabih vremenskih razmerah z močnim dežjem in vetrom zdrsnil s ceste čez zaščitno ograjo, s polno hitrostjo zadel drevo in na koncu pristal na strehi. Nogometaš Wolfsburga je umrl na kraju nesreče.

Prav posebej ganljiv govor je imel njegov brat Rudy, ostali družinski člani pa so bili vsi oblečeni v dres Wolfsburga z njegovim priimkom na hrbtu, da bi se na ta način še zadnjič poklonili mladeniču.