© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
rb
rb
20.01.2015 17:59:45

Maribor trikrat za tretjo zmago

Vijoličasti so bili v prijateljski preizkušnji boljši od madžarskega prvoligaša.

Slovenski prvaki so odigrali še tretjo prijateljsko tekmo po začetku priprav. In tretjič zmagali. Potem ko so bili boljši od ZTE-ja in Aluminija, so na igrišču z umetno travo v Lendavi s 3:1 (2:0) ugnali še Dunajvaros, ki je po jesenskem delu prvenstva v madžarski prvoligaški druščini na štirinajstem mestu na lestvici. Za vijoličaste so pred 100 gledalci v polno zadeli 1:0 Volaš (31), 2:0 Bohar (37) in 3:0 Mendy (49), končni izid je v 78. minuti postavil Papp, ki je realiziral najstrožjo kazen.

Prvič letos je Ante Šimundža na igrišče poslal Petra Stojanovića, ki ne bo prestopil v Bešiktaš, tokrat sta manjkala poškodovani Dare Vršič in Željko Filipović, ki je zbolel.

Maribor je v prvem polčasu igral v postavi Handanović, Pušaver, Rajčević, M. Filipović, Viler, Sallalich, Mertelj, Hotić, Bohar, Tavares, Volaš, v nadaljevanju so bili na igrišču Handanović, Stojanović, Arghus, Šuler, Janža, Ibraimi, Ndiaye, Dervišević, Moravac, Zahović in Mendy. Mrežo Dunajvarosa je od prve minute branil nekdanji vratar velenjskega Rudarja Safet Jahić.