© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
20.01.2015 20:25:22

Po 5 sekundah! Pozor, žogo je imel nasprotnik ...

vszi

Na pripravah slovitega nemškega drugoligaša St. Paulija se je zgodilo nekaj izjemnega. Mnogi so prepričani, da je celo padel svetovni rekord.

V nogometni zgodovini je le peščica zadetkov padla prej kot po petih sekundah igre. Ni pa se mogoče spomniti takega, pri katerem s sredine igrišča tekme ne bi začela ekipa, ki je nato tudi zabila gol. Seveda, kako pa drugače?! No, St. Pauli je dokazal, da je mogoče tako hitro zadeti tudi na drugačen način. 

Na prijateljski tekmi je s sredine začel njegov nasprotnik, ekipa z imenom FC Winterthur, a je nemškemu drugoligašu, na katerega se nevsakdanji dogodki že vrsto let kar lepijo, vseeno uspelo doseči zadetek že po petih sekundah. Da, prav ste razumeli, tekmo je začel Winterthur, gol pa je po petih sekundah zabil St. Pauli. 

Kako je to mogoče? 24-letni vezist Julian Koch se je kot puščica izstrelil iz začetnega poloaža, mojstrsko odvzel žogo nasprtoniku, nato pa zares veličastno sprožil proti tekmečevim vratom in atraktivno zadel. A kaj bi vam govorili, rekordno akcijo si poglejte v posnetku.