© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
dm
dm
06.12.2014 17:52:39

Vijoličasti izpolnili svoj cilj

Drago Wernig - TAKA

Vijoličasti so v zaključek jesenskega dela tekmovanja vstopili s sloganom »vsaka za prvaka«, s čimer so seveda dali jasno vedeti, da je zanje pomembna prav vsaka tekma. Pred seboj so imeli samo en cilj, zmanjšati zaostanek za vodilnimi Domžalami, ki so jim bežale za devet točk.

In cilj so več kot izpolnili. Na zimski spanec se odpravljajo s tremi točkami zaostanka za prvim mestom, ob tem pa imajo še tekmo manj od Domžal. Mariborčani so se v obračun z Radomljani podali zelo dobre volje, nekaj minut pred začetkom tekme v Ljudskem vrtu so namreč dobili informacijo, da so Celjani premagali varovance Luke Elsnerja.

Maloštevilni gledalci, ki so se zbrali na tribunah mariborskega ponosa so prav zaradi tega pričakovali, da bodo njihovi ljubljenci v dvoboj z Radomljani krenili odločno in napadalno ter da bodo ohrabreni z  izidom iz Domžal poskušali čim prej priti do vodilnega zadetka in čim hitreje odločiti zmagovalca. A začelo se je povsem drugače.

Že v 9. sekundi bi lahko gostje povedli, v lepi priložnosti se je znašel Žiga Smrtnik, toda bil je nenatančen in Benjamin Verbič si je lahko oddahnil. Njegov rekord bo stal še nekaj časa. V  8. minuti so imeli Radomljani na voljo še lepšo priložnost za prvi zadetek. Po prekršku Marka Šulerja v kazenskem prostoru nad Dušanom Stoiljkovićem je glavni sodnik Miran Bukovec pokazal na belo točko. Strel z 11 metrov je izvedel kapetan Janez Zavrl, toda zgrešil je cela vrata.

nog-mb-radomlje7647 dw
Drago Wernig - TAKA

Vijoličasti so v prvih minutah delovali povsem razglašeno, delali so ogromno napak pri predaji žoge in Ante Šimundža z igro svojih varovancev nikakor ni mogel biti zadovoljen. A na polovici prvega polčasa so se zbrali, njihova igra je stekla in v osmih minutah so uprizorili pravi blitzkrieg ter odločili zmagovalca.

V 24.minuti je s strelom od daleč poskusil znova dobro razpoloženi Sintayehu Sallalich, vratar Radomelj Deni Blaževič je njegov strel uspel na kratko odbiti, toda do žoge je prvi prišel Damjan Bohar in jo pospravil v pravo mrežo. Dve minuti kasneje je bilo že 2:0. Marcos Tavares je dobil zračni dvoboj z Matejem Centrihom in lepo odložil žogo do Dareta Vršiča, ta je z lepim driblingom povsem iz igre vrgel Tadeja Remsa in odlično streljal, še boljše pa je posredoval Blaževič in ustavil njegov poskus.

Radomljani nato niso uspeli izbiti žoge iz kazenskega prostora, do okroglega usnja je prišel Tavares in z močnim strelom zabil že svoj 130. zadetek v vijoličastem dresu. V 32. minuti je bila tekma dokončno odločena. Igra Radomelj se je povsem razpadla, Mariborčani pa so to znali izkoristiti in zadeti še tretjič.

Gostje so izgubili žogo na sredini igrišča, do nje je prišel Tavares, kot hiter vlak odbrzel po levi strani in v kazenskem prostoru s filigransko natančno podajo našel Sallalicha, Izraelec v vrstah Štajercev pa je z natančnim strelom povišal izid na 3:0. Do konca polčasa sta si obe ekipi priigrali še nekaj polpriložnosti, a izid se ni več spremenil.

Drugi polčas je bil veliko bolj miren, vseeno pa so gledalci videli dva zadetka. Prvega so v 57. minuti dosegli vijoličasti, ko je Tavares z lepo podajo na levi strani našel vtekajočega Boharja, hitri Prekmurec je stekel sam proti vratom Blaževiča in ga rutinirano premagal. Do zadetka pa so prišli tudi gostje.

Po predložku s prostega strela Jureta Balkovca je bil najvišji v kazenskem prostoru Maribora kapetan gostov Tadej Rems in z glavo premagal Jasmina Handanovića.  V 77. minuti so Radomljani ostali z igralcem manj na igrišču, po nespametnem prekršku nad Luko Zahovićem si je predčasno pot v slačilnico prislužil Centrih, kljub temu pa bi lahko varovanci Dejana Djuranovića v zaključku tekme poraz še malce ublažili, toda strel rezervista Luke Gajiča je Handanović fantastično ubranil.

Tudi vijoličasti so imeli do konca tekme še kar nekaj priložnosti, da bi zadeli še petič, toda Agim Ibraimi je iz prostega strela zadel samo vratnico, David Biton je iz ugodnega položaja streljal preslabo, tudi Zahovićev strel pa je končal nad prečko vrat Radomelj.

MARIBOR - RADOMLJE 4:1 (3:0)

Maribor – Stadion Ljudski vrt. 1000 gledalcev. Glavni sodnik: Miran Bukovec (Lendava).
Strelci: 1:0 Bohar (24), 2:0 Tavares (26), 3:0 Sallalich (32), 4:0 Bohar (57), 4:1 Rems (69)
MARIBOR: Handanović, Mejač (od 82.Stojanović), Šuler, Arghus, Viler, Sallalich (od 63. Ibraimi), Filipović, Vršič, Bohar, Tavares (od 74. Biton), Zahović. Trener: Ante Šimundža.
RADOMLJE: Blaževič, Rems, Centrih, Balkovec, Zavrl, Jakovljević, Zorc (od 74. Snoj), Vuk (od 63. Gajič), Stoiljković, Smrtnik (od 74. Vrhunc). Trener: Dejan Djuranović.
Rumeni kartoni: Zorc (20), Centrih (44), Filipović (45), Tavares (48), Vuk (53), Arghus (72)
Rdeči karton: Centrih (77, drugi rumeni karton)