© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
eč
06.12.2014 09:52:49

KOPER - OLIMPIJA: Koga bodo pogoltnila tresoča tla?

KMA

Koprčani in Ljubljančani so do zdaj na Bonifiki odigrali 28 medsebojnih tekem, statistika pa razkriva, da so bili domači neprimerno uspešnejši. Današnje srečanje se bo začelo ob 16. uri.

Toda statistika velikokrat ne pove vsega. V tem primeru je zagotovo nekoliko zavajajoča. Že res, da je Olimpija na koprskem stadionu slavila zgolj trikrat, a je hkrati treba vedeti, da na zadnjih štirih gostovanjih ni klonila niti enkrat.

Če je bila Bonifika nekoč za zmaje zakleta, in to za dolgih 26 let, se zdaj tam počutijo kot doma. Zadnje štiri tekme na koprskem objektu so tako Olimpiji prinesle tri zmage, enkrat sta se tekmeca razšla z remijem, Koper je torej prav vsakič ostal (skoraj) praznih rok.

Čeprav je torej statistika še naprej precej na koprski strani, so zeleno-beli pred tokratnim obračunom vseeno favoriti. Tako zaradi že omenjenih podatkov kot zaradi forme v tej sezoni. Olimpija je zbrala 12 točk več, zabila 15 golov več in jih prejela 17 manj. No, drži pa tudi naslednje: v preteklem krogu sta oba kluba izgubila. Boleče izgubila! Olimpija je morala doma priznati premoč predzadnji Krki, Koper v gosteh zadnjim Radomljam.

Rane obeh so precej odprte, zaceli jih lahko le zmaga. A oba, jasno, je ne moreta osvojiti. Kdor bo vnovič ostal praznih rok (če se tekmeca seveda ne bosta razšla z remijem), bo na zimski odmor odšel še nekoliko slabše volje. Predvsem pa se zna zgoditi, da bo med pavzo dobil novega trenerja. Šušlja se, da se stolček trese in Alenu Ščulcu in Darku Karapetroviću

"Dejstvo je, da smo v krču. Med tekmami na igrišču ne vidim tega, kar delamo na treningih. Bržčas je krivo tudi to, da smo na začetku sezone pričakovali občutno več, zdaj pa smo, kjer smo. Tudi ta ekipa nima veliko skupnega s tisto z začetka tekmovalnega leta," razloge za slabše predstave išče Ščulac, ki je po slovesu Rodolfa Vanolija koprsko ekipo malce sicer uspel prebuditi, toda več kot očitno ne dovolj.

Njegov kolega Karapetrović je dolgo časa Olimpijo vodil brez pretresov, toda nekaj spodrsljajev v dokaj kratkem času je vneslo precej nemira v ljubljanski tabor. "Bodimo pozitivni in optimistični. Igralci smo nesrečen poraz s Krko že pozabili. Časa ne moremo več zavrteti nazaj, čeprav bi si ga želeli. Najlepši zaključek letošnje jeseni bi bila zmaga v Kopru. Kljub določenim zdravstvenim težavam v moštvu sem prepričan, da lahko osvojimo nove tri točke," se nadeja napadalec Olimpije Miran Burgič.