© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
rb
rb
05.12.2014 21:59:48

Cico: Keku bodo postavili spomenik

Reuters

Nogometna sobota pri južnih sosedih bo v znamenju derbija med Dinamo in Rijeko na maksimirskem stadionu.

Na Hrvaškem še naprej kar tekmujejo v tem, kdo bo bolj pohvalil Matjaža Keka, ki je tako zelo uspešen na klopi Rijeke. In tokrat je pred prav posebnim izzivom, z zasedbo s Kantride bo gostoval na maksimirskem stadionu pri Dinamu, ki ima na vrhu lestvice štiri točke prednosti. Ob tem je zanimivo, da se nekdanji slovenski selektor prvenstvene zmage nad zagrebškimi modrimi še ni veselil, zato pa je bil uspešen v dveh obračunih za lovoriko.

"Glede na igralsko zasedbi gre za izenačeni ekipi. Prednost Rijeke je boljša trenutna forma, toda tekma je vendarle v Zagrebu," pravi Zlatko Kranjčar, ki smo ga imeli priložnost spoznati tudi na klopi Mure.

Priljubljeni Cico je zdaj že dalj časa v Iranu, kjer vodi Sepahan, a seveda podrobno spremlja dogajanja v domovini, odlično pa pozna tudi stanje duha na Reki. Iz preprostega razloga, kjer je že vodil tudi tamkajšnjega prvoligaša. "Moje izkušnje so čudovite. Nisem se mogel sprehoditi po ulici, da me ne bi kdo zaustavil. Reška publika se razume v nogomet in če kolega Kek postane prvak, čeprav je že doslej naredil ogromno, bo heroj v mestu. Najbrž mu bodo postavili tudi spomenik," meni nekdanji odlični napadalec.