© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Robert Balantič
Robert Balantič
05.12.2014 21:28:25

Novopečeni reprezentant pred vrati Ljudskega vrta

Drago Wernig - TAKA

Že kar nekaj časa je nemogoče preslišati govorice o tem, da naj bi bilo dogajanje med zimskim prestopnim rokom v Ljudskem vrtu precej živahno. Tako glede odhodov, še zlasti pa prihodov, vijoličasti nameravajo osvežiti igralsko zasedbo.

V zadnjem obdobju je najbolj vroča zgodba z Benjaminom Verbičem v glavni vlogi, ki sicer ne skriva, da selitvi pod Kalvarijo nikakor ne bi nasprotoval, a hkrati sam dodaja, da se do zdaj v tej smeri ni zgodilo še nič konkretnega. Mnogi so prepričani, da se z dvanajstkratnimi prvaki spogleduje tudi Nik Omladič in da je to osnovni razlog, zakaj ne privoli v podaljšanje sodelovanja z Olimpijo. Tako kot je v pričakovanju prestopnega roka vedno znova v navadi, je v obtoku še kar nekaj imen. Med njimi je tudi nemalo takšnih, ki si želijo z namigovanji o domnevnem zanimanju Maribora izboljšati izhodišče za pogovore s kakšnim drugim klubom, a tudi to je pač neizogiben del nogometne folklore.

Medtem pa nam je prišla na uho nadvse zanimiva informacija o igralcu, ki se do zdaj v javnosti ni povezoval s prestopom pod Kalvarijo. Prihaja iz Murske Sobote in pravi, da želijo Mariborčani v svoje vrste privabiti Erika Janžo. Pogovori v tej smeri so menda že stekli. Novopečenemu reprezentantu bo namreč pogodba z Domžalami potekla konec maja prihodnje leto in pravila mu dovoljujejo, da lahko šest mesecev prej začne koketirati z morebitnimi novimi delodajalci, prav tako pa podpiše obvezujočo pogodbo z njimi. Zlatko Zahović in sodelavci so po našem vedenju to izkoristili. Vsaj do te mere, da so z otrokom Mure navezali stike in da so stekli intenzivni pogovori o morebitnem sodelovanju. Še več, viri blizu igralca so nam razkrili, da naj bi bil dogovor že dosežen in da bo Erik Janža zagotovo zaigral v vijoličastem dresu. Vprašanje je le, ali že spomladi ali na začetku prihodnje sezone. Če bi se uresničil prvi scenarij, bi Domžalam pripadlo nekaj malega odškodnine, poleti bi se 21-letni mladenič iz Puževcev v štajersko prestolnico odselil brez nadomestila.

Odpravili smo se po odziv v Ljudski vrt. "Brez komentarja. Osredotočeni smo na pomembno tekmo z Radomljami, s katerimi smo se že opekli, nato nas čaka še zadnja preizkušnja v ligi prvakov. O morebitnih okrepitvah se lahko pogovarjamo šele po Schalkeju," je bil odrezav Zlatko Zahović. A zanikal in zdi se, da Damjan Bohar ne bo več edini prekmurski predstavnik pod Kalvarijo.