© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
liz
liz
05.12.2014 17:41:47

Po poti slavnih očetov (video)

Reuters

David Beckham, Patrick Kluivert, Paolo Maldini, Zinedine Zidane, Rivaldo in Romario so imena, o katerih pravi ljubitelji okroglega usnja govorijo z izbranimi besedami.

Gre namreč za šesterico (danes) upokojenih nogometašev, ki so s svojimi vragolijami na igrišču navduševali generacije navijačev.

Po poti omenjenih gospodov zdaj počasi stopajo njihovi sinovi. Tako je 15-letni Brooklyn Beckham pred kratkim podpisal pogodbo z Arsenalom, 19-letni Enzo Zidane pa je doživel krst v drugi ekipi madridskega Reala, kjer Zizou opravlja vlogo trenerja.

Prav tako je tudi 19-letni Rivaldov sin pokazal, da jabolko ne pade daleč od drevesa. Ss svojim očetom pa je v začetku letošnjega leta celo odigral eno tekmo za brazilsko tretjeligaško ekipo Mogi.

Paolo Maldini gotovo spada med najboljše branilce vseh časov. Njegov sin Christian pa je prejšnji teden dosegel zadetek v svojem prvem nastopu za mlado ekipo Milana.

Najmlajši med vsemi omenjenimi je sin Patricka Kluiverta. Shane ima sedem let in že pri teh letih je pokazal, da bi lahko postal dober nogometaš.

V nižjih brazilskih ligah igra tudi Romariev sin, katerega je pred leti v svoje vrste želela pripeljati Barcelona. Vendar se to ni zgodilo, ampak tudi on je kljub igranju na nižji ravni že večkrat pokazal, čigave gene nosi v sebi.