© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
eč
05.12.2014 13:18:44

V dresu morebitnega prvaka?

ardija.co.jp

Zlatan Ljubijankić bo skoraj zagotovo zapustil Omiyo, a bržčas še naprej igral na Japonskem.

Na Japonskem bodo konec tedna odigrali tekme zadnjega kroga, Omiyi resno grozi slovo od prve lige. Zlatan Ljubijankić in soigralci morajo za vsako ceno premagati Cerezo, pri katerem igra Diego Forlan, hkrati pa upati, da bo Shimizu, katerega član je Milivoje Novaković, izgubil z Ventforet Kofujem, ki naj bi ga v kratkem prevzel Zdenko Verdenik. Tudi če bo Omiyi uspelo in si bo zagotovila obstanek, pa bo tokratna tekma za Ljubijankića bržčas zadnja v dresu veveric.

Na Japonskem se namreč vse glasneje namiguje, da bo zapustil Omiyo, a še naprej igral v deželi vzhajajočega sonca. Zanj naj bi se resno ogrel velikan Urawa Red Diamonds, ki ga s klopi vodi srbski strokovnjak Mihajlo Petrović, nekdanji trener ajdovskega Primorja, Domžal in Olimpije. Petrović se z rdečimi še vedno bori za naslov prvaka, krog pred koncem ima enako število točk kot vodilna Gamba, a je na drugem mestu zaradi slabše razlike v golih.

Pogajanja med Ljubijankićem, ki mu pogodba z Omiyo poteče konec leta, in Urawo so bojda že v polnem teku, končni dogovor pa pred vrati. Zanimivo je, da sta oba kluba iz Saitame, Ljubijankiću se torej ne bo potrebno niti preseliti, če bo dejansko podpisal za Petrovićevo četo. Urawa sicer velja za enega boljših azijskih klubov vseh časov, leta 2007 ji je uspelo osvojiti tudi azijsko ligo prvakov, poznana je še po izjemno zvestih in številnih navijačih.