© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
am
am
04.12.2014 22:29:02

Rangnick potrdil: Kampl samo za dvoštevilčne milijone

Reuters

Pred dnevi smo pisali o poročanju avstrijskih medijev, da ima Kevin Kampl v pogodbi s Salzburgom odškodninsko klavzulo in da lahko odide le za veliko vsoto denarja. Danes je na to temo obsežno spregovoril športni direktor kluba, ki je resnično povedal veliko zanimivega.

Ralf Rangnick, ki enako funkcijo zaseda tudi pri ambicioznem nemškem drugoligašu Leipzigu (obe ekipi sta seveda v lasti rdečega bika), je bil sogovornik v obsežnem pogovoru za enega od osrednjih spletnih medijev, ki so ga objavili danes zvečer in ki bo zagotovo dvignil veliko prahu. Dotaknil se je kopice tem, za Slovenijo pa so najbolj pomembne njegove izjave, povezane z našim reprezentantom.

"Celo v Nemčiji si življenje brez prodajanja najboljših nogometašev lahko privošči le Bayern, v Avstriji je še toliko težje. je pa Salzburg dosegel točko, na kateri lahko v zameno za svoje igralce iztrži resne denarce. Ko govorimo o Kevinu Kamplu, je to ključno izhodišče," je dejal Rangnick, ki je v svojem poslu izjemno izkušen in ki se je temu primerno zadeve lotil zelo premišljeno. . 

"Ko sem pred kakim letom dejal, da bomo najboljše prodajali le za dvoštevilčne milijonske zneske, torej za zneske nad deset milijonov, so me spraševali po zdravju. Češ da v Avstriji to ni mogoče. Poglejte, Sadio Mane je poleti odšel za tak znesek. In če bo zdaj odšel Kampl, potem bo odšel za podobno vsoto, pri kateri bodo milijoni prav tako dvoštevilčni," je potrdil nedavno poročanje avstrijskih medijev, da pri Salzburgu v kaj nižjega ne bodo privolili.

Ob tem je potrdil tudi tedanje pisanje, da ima Kampl v pogodbi s Salzburgom odškodninsko klavzulo, ob plačilu katere se pogodba prekine. Ni pa želel potrditi njene višine. "Seveda gre za dvoštevilčne milijone. Kupec bo v vsakem primeru moral plačati tak znesek, pa naj bo šlo za dogovor okoli odškodnine ali za neposredno plačilo klavzule," pa je pojasnil na to temo.

In kakšne so možnosti za to, da bi se Kampl iz Salzburga preselil v sestrski Leipzig, ki bo prihodjo sezono skoraj zagotovo zaigral v prvi nemški ligi? Z Rangnickovimi besedami: "Vsekakor ga bomo skušali prepričati, da bi naredil natanko to. Predstavili mu bomo argumente, zaradi katerih mislimo, da lahko v Leipzigu napredoval tako, kot bi napredoval v primeru prestopa h kateremu od tistih klubov, ki si ga želijo."

O imenih slednjih športni direktor ni želel govoriti, je pa dal jasno vedeti, da je njihova konkurenca zelo huda in da bo Kampla zelo težko prepričati, da bi zaigral za Leipzig. "To je peklenska naloga. Vedeti namreč morate, da so v igri zelo dobri klubi. In vedeti morate, da ti klubi Kampla nimajo zgolj v svojih beležkah kot eno od mogočih okrepitev. Vedo, kako dober je, in si ga zato zelo konkretno želijo," je poudaril.