© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
liz
liz
05.12.2014 19:26:43

Van Gaal jezen na medije

Po odhodu legendarnega Alexa Fergusona na Old Traffordu ne cvetijo rože.

Škotov naslednik David Moyes je v Manchestru ostal vsega deset mesecev, v letošnji sezoni pa rdeče vrage vodi Louis van Gaal. V devetnajstih mesecih po Fergusonovem odhodu je klub za okrepitve porabil približno 270 milijonov evrov, uspehov pa ni od nikoder.

Tudi začetek te sezone je bil za United precej slab, zdaj pa so za njim štiri zaporedne prvenstvene zmage. Zdi se, kot da bi fantje končno sprejeli ideje nizozemskega strokovnjaka, ki jih morajo udejaniti na igrišču.

Poleg tega so danes različni otoški mediji poročali o tem, da bo Van Gaal poleti spet lahko zelo aktivno sodeloval na nogometni tržnici. Klub naj bi mu za okrepitve namenil dodatnih 130 milijonov evrov, kar bi moralo zadostovati za naskok na vse mogoče lovorike.

Vendar pa je tovrstno poročanje Nizozemca močno razjezilo. "Mislim, da je ogabno ves čas pisati o številkah. Ne verjamem, da je podpredsednik Ed Woodward kdaj govoril o tem in tudi jaz nisem," je kar vrelo iz izkušenega stratega, ki je nadaljeval: "To je nespoštljivo do mojih igralcev in o tem sploh ne želim govoriti. Delati moram s fanti, ki jih imam, in to spoštujem. Verjamem v te igralce in to je to."

Van Gaal je tudi povedal, da vsak klub želi iztržiti kar največ, ko Manchester United pride po kakšnega igralca. "Ali se sploh zavedate, koliko igralcev smo mi izgubili? Mediji nikoli nič ne poročate o tem."

Manchester v ponedeljek čaka gostovanje v Southamptonu, ki je po odličnih predstavah zdaj nanizal dva zaporedna poraza.