© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
dm
dm
05.12.2014 20:46:19

Mihajlović kaznoval samega sebe

Reuters

Srbski strokovnjak Siniša Mihajlović je bil poseben kot igralec, takšen je tudi kot trener.

Da ima nekdaj fantastičen izvajalec prostih strelov nekonvencionalne metode dela, je jasno že nekaj časa. Kot selektor srbske reprezentance je Siniša Mihajlović svojim varovancem ukazal petje srbske himne, zaradi neposlušnosti je iz reprezentance odstranil Adema Ljajića, dolgo časa ni bil na isti valovni dolžini niti z Nemanjo Matićem, po zobeh je vlačil kapetana Branislava Ivanovića in njegovega namestnika Aleksandra Kolarova in tako naprej. 

Tudi kot trener Sampdorie je Mihajlović ostal zvest samemu sebi. Še naprej ostaja poseben, odkar se je vrnil v Italijo se je odločil, da bo vsako novinarsko konferenco popestril s citiranjem znanih ljudi. In kot kaže, imajo besede znanih filozofov, igralcev, režiserjev in drugih nanj dober vpliv, klubu iz Genoe gre namreč v tej sezoni vse kot po maslu. Trenutno Sampdoria zaseda visoko 5. mesto v Serie A, veliko zaslug za dobre predstave pa gredo tudi Siniši Mihajloviću. 

Srbski strateg je v letošnji sezoni veliko bolj miren, svoje izbruhe je zmanjšal na minimum, toda na pokalni tekmi proti Brescii mu je znova zavrela kri. Zaradi prepira s četrtim sodnikom je bil izključen, zaradi rdečega kartona pa ga je italijanska zveza že kaznovala z dvema tekmama prepovedi vodenja ekipe v pokalu. 

Kaznovala pa ga je tudi Sampdoria. Ali bolje rečeno, Mihajlović je svoje nadrejene prosil sam, da ga kaznujejo. Odrekel se je delu svoje plače in ga namenil pediatrični kliniki Giannina Gaslini. "To kar zahtevam od igralcev, zahtevam najprej sam od sebe," je netipično, a hkrati zelo lepo gesto pokomentiral Mihajlović, ki pa se tu še ni zaustavil. Ob donaciji pediatrični kliniki je svojim varovancem obljubil tudi večerjo: "Oni se bodo odločili, kdaj se bo to zgodilo in kam gremo. Plačal bom večerjo, da se jim oddolžim. Na takšen način mi rešujemo podobne situacije. Mislim, da je to pravi način."