© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
md
md
06.12.2014 09:45:32

RUDAR - ZAVRČ: Nismo še na dopustu

Grega Wernig

Dvoboj sredine lestvice. To najbolje opiše tekmo med šestouvrščenim Rudarjem in petouvrščenim Zavrčem.

Že zdaj je jasno, da obračun med knapi in Haložani razmerij na razpredelnici ne bo bistveno spremenil, za oba kluba zaradi dozdajšnjih rezultatov zima v tekmovalnem pogledu tako ne bo preveč stresna.

Kljub takšnemu izhodišču pa obračun, ki se bo začel ob 16. uri, seveda ne bo nepomemben. Oditi na zimski spanec z zmago je veliko slajše kot oditi s porazom. Velenjčani bi se z morebitnimi novimi tremi točkami približali Zavrču na tri točke zaostanka, varovanci Željka Orehovca bi z zmago knapom zbežali na velikih devet točk.

"Nikakor z mislimi nismo na odmoru, osredotočeni smo na zadnjo tekmo, ki jo želimo dobiti. Na Zavrč smo se dobro pripravili in mislim, da imamo možnosti za končno slavje," je prepričan napadalni vezist Rudarja Leon Črnčič. A velenjske nogometaše čaka zelo zahtevna naloga. Haložani jim nikakor ne odgovarjajo, v letošnji sezoni so se z njimi pomerili že dvakrat in obakrat so izgubili. V drugem krogu so na domačem igrišču izgubili z 0:2, devet tekem pozneje je na Ptuju sledil še poraz z 0:1. "Vsekakor je prisotna tudi želja po maščevanju. Da negativni niz proti njim obrnemo v svojo korist. Naredili bomo vse, da zmagamo in z zmago končamo jesenski del prvenstva," je še dodal Črnčič, čigar nastop na današnji tekmi je pod vprašajem.

Velenjska desetica si je namreč na zadnji prvenstveni tekmi z Mariborom poškodovala zadnjo stegensko mišico, zato v tem tednu ni trenirala. Tudi Zavrč pa ni brez težav, kaznovana sta namreč Matija Kristić in Aleš Dugolin.