© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Robert Balantič
Robert Balantič
06.12.2014 16:03:48

Verbič za srhljivo pomlad

Grega Wernig

Dvoboj ekip, ki ju vodita najmlajša trenerja na prvoligaškem prizorišču, je pripadel Celjanom, ki so niz tekem brez poraza podaljšali na 22, še pomembnejše pa je kakopak spoznanje, da so zaostanek za vrhom znižali na štiri točke. Spomladanski del prvenstva bo izjemno zanimiv.

Začetek dvoboja je minil v skladu z napovedmi. Celjani so krenili zelo odločno, a so Domžalčani hitro nevtralizirali njihove nalete in vzpostavili ravnotežje.

Dinamika na razmočeni površini je bila na visoki ravni, toda na igrišču je bilo veliko več vode, kot se je zdelo ob pogledu s tribun, kar je igralcem seveda povzročalo velike preglavice.

MOREL V VRATNICO
Dogajanje pred skromnim številom gledalcev ni bilo spektakularno, a je bilo zanimivo, pristop obeh ekip je bil na najvišji ravni. Eni in drugi so nekajkrat zapretili, ali bili vsaj blizu tega, da bi jim to uspelo, v 16. minuti pa je gostiteljem po strelu Morela z osemnajstih metrov veselje preprečila vratnica.

simic GW2_4675
Grega Wernig

Ob rahlem deževju so pogoji postajali vse zahtevnejši, žogo je bilo težko nadzirati, zato pa se je bojevitost zgolj stopnjevala. V dvobojih se je kar iskrilo in tudi sodniku Vinčiću ni bilo lahko.

24 LET STAREJŠI OD REZERVE

Domači trener Luka Elsner je imel s sestavo začetne enajsterice kar precej preglavic, saj je pogrešal kar šest mož. Zaradi poškodb v kadru ni bilo Zenija Husmanija, Aladina Šišića in Žige Kousa, rumeni kartoni so nastop preprečili Joshui Parkerju, Nejcu Skubicu in Rudiju Požegu Vancašu.
Na drugi strani Simon Rožman tovrstnih težav ni imel. Pogrešal je poškodovanega prvega vratarja Matica Kotnika, zato je celjsko mrežo znova branil izkušeni 41-letni Amel Mujčinović. Koz zanimivost, njegova rezerva je bil kar 24 let mlajši Metod Jurhar.

VUK V PREČNIK
Domžalčani so bili podjetnejši, vztrajnejši, na vsak način so želeli priti do prednosti, kar bi jim kmalu uspelo v 27. minuti, toda sreča znova ni bila njihov zaveznik. Oziroma je bila celjski. Po dolgi akciji, v kateri se je gostiteljem obrestovala vztrajnost v dvobojih, je prišla žoga do Slobodana Vuka, ki je z volej udarcem s približno dvanajstih metrov stresel prečnik.

V končnici prvega dela vratarja nista živela preveč nevarno, žoga je kraljevala na sredini igrišča, naposled pa se je slabše razpletlo za grofe.

Ostali so brez poškodovanega branilca Žitka, ki je z glavo trčil z Morelom, igrišče je zapustil na nosilih. V nadaljevanju ga je zamenjal Jakolić, ki je zasedel mesto ob desni stranski črti, Klemenčič je prevzel naloge enega od obeh osrednjih branilcev.

Tudi drugi del je zasedba iz knežjega mesta začela energično, a jim domačini niso ostali dolžni. Dinamika je bila še naprej na zavidljivi ravni, toda razviti igro po tleh je bila skoraj misija nemogoče, prilagoditi se je bilo treba blatnim razmeram.

Grofi so s tem imeli nekaj več težav, zlasti "peresnolahki" Ahmedi ni prišel do izraza, zato pač ni bilo presenečenje, ko se je Simon Rožman odločil, da namesto njega na igrišče pošlje Jugovića.

VERBIĆ ZA ZMAGO
Vsebina je postajala vse skromnejša, bolj kot kakovost je prednjačila borbenost. Želje na eni in drugi strani sicer ni manjkalo, v 83. minuti pa se je mreža le zatresla. Domžalska.

veselje GW2_4967
Grega Wernig

Po podaji Jakolića z desne strani je na prvi vratnici žogo prestregel Vrhovec in jo s peto preusmeril v vratnico, na odbitek pa je kot kobra čakal Verbič in ga potisnil za golovo črto. Na morda zadnji tekmi v celjskem dresu.

Dvakratni prvaki so so v končnici seveda na vse pretege prizadevali, da bi se izognili porazu, tudi s pomočjo vratarja Vidmarja v napadu, toda končalo se je s celjskim slavjem.


DOMŽALE - CELJE 0:1 (0:0)

Domžale - Stadion v Športnem parku. 500 gledalcev. Glavni sodnik: Slavko Vinčić (Maribor).
Strelec: 0:1 Verbič (83).
DOMŽALE: Vidmar, Dobrovoljc, Horić, Korun, Janža, Zec (od 67. Jelar), Majer, Maksimović (od 84. Ožbolt), Simić, Morel, S. Vuk (od 69. Aneff). Trener: Luka Elsner.
CELJE: Mujčinović, Klemenčič, Krajcer, Žitko (od 46. Jakolić), Vidmajer, Vrhovec, Miškić, Oršić, Ahmedi (od 57. Jugović), Verbič, Sunny (od 78. Bajde). Trener: Simon Rožman.
Rumeni kartoni: Dobrovoljc (78), Korun (80); Vrhovec (54), Verbič (74)
Rdeči karton: Vrhovec (87, drugi rumeni).