© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Robert Balantič
Robert Balantič
06.12.2014 10:49:20

MARIBOR - RADOMLJE: Začudeni ZDF-ovci

Drago Wernig - TAKA

Vijoličasti so se septembra pred Schalkejem udarili z Radomljami, v pričakovanju drugega obračuna z zasedbo iz Gelsenkirchna v ligi prvakov bodo prav tako merili moči z varovanci trenerja Dejana Djuranovića. Tokrat ob 16. uri v Ljudskem vrtu.

V zadnjih dneh so pod Kalvarijo gostili novinarsko ekipo nemške televizijske postaje ZDF. Tri dni so imeli Nemci na voljo za reportažo o naslednjem tekmecu Schalkeja v ligi prvakov, domov so se vrnili z mešanimi občutki. In celo malce razočarani.

Ker v nasprotju z njihovimi pričakovanji stadion na pokalni preizkušnji s Krko ni bil nabito poln, ker se po tekmi v tako imenovani mešani coni ni trlo predstavnikov sedme sile in ker niso imeli možnosti posneti velikega vadbenega centra, ki je drugi dom vijoličastih. "Kako je ta klub lahko v ligi prvakov?" so se čudili, ko so spoznali, kako velik je prepad med nemškim in slovenskim nogometom.

In pred veliko sredo se bo danes popoldne v Ljudskem vrtu znova zgodila resničnost. In tako kot pred gostovanjem v Gelsenkirchnu bodo na nasprotni strani znova Radomljani, ki so 27. septembra ob Kamniški Bistrici presenetili prvake, bilo je 0:0. Zdaj je torej napočil čas za poravnavo dolgov.

"O zgodovini ne razmišljamo. Ampak zgolj in samo o tem, kako bi bili danes dobri in jutri še boljši. Ne, v tekmo ne bomo krenili z maščevalnimi nameni, nikakor ne. Edino, kar nas zanima, je osvojitev točk," odgovarja Ante Šimundža, ki nima na voljo popolne zasedbe: "Stojanović je okreval po virozi in je v petek opravil prvi trening, a dejstvo je, da mu je bolezen pobrala veliko moči, zato je njegov nastop vprašljiv. Toda hkrati je pomembno, da je s pomočjo zaščitne maske lahko vadil brez preglavic. Prav tako je zaradi močnega udarca v nart negotov Rajčević. Ostali igralci so zdravi."

V lovu za vodilnimi Domžalčani si Mariborčani spodrsljaja ne smejo privoščiti. "Zelo dobro vemo, da tako rekoč vsi pričakujejo, da bomo osvojili ves izkupiček, toda zavedamo se, da se brez maksimalnega pristopa vsakega posameznika lahko pojavijo težave. Ampak vse to smo že dali skozi. Vsaka tekma je obveza za novo dokazovanje, to je edina pravšnja miselnost. Prepričan sem, da smo dovolj izkušeni in zreli, da bomo nalogo opravili na želeni način. Ne bo pa lahko. Vedno znova poudarjam, da imajo vsi tekmeci v Ljudskem vrtu dodatno motivacijo, dobijo dodatno energijo," je povedal trener vijoličastih.