© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Robert Balantič
Robert Balantič
04.12.2014 10:51:49

Zimski haloški remont

Drago Wernig - TAKA

Nogometaši Zavrča so bili kar nekaj časa eno od prijetnih presenečenj prvenstva, v zadnjem obdobju pa jim ne gre več vse po načrtih.

Prepričljiv poraz v Areni Petrol je bil že tretji zaporedni, pred začetkom negativnega niza so se poslovili tudi od pokalnega tekmovanja. "Z rezultati nikakor ne moremo biti zadovoljni, a hkrati je kot na dlani, da boste na kar nekaj preizkušnjah našli marsikatero sodniško odločitev v našo škodo. In to takšnih, ki bi jih lahko označili za odločilne trenutke, ki so v veliki meri vplivali na nadaljnji potek dogodkov in posledično seveda na razplet," se je ob delivce pravice obregnil Miran Vuk, toda v nadaljevanju je alfa in omega kluba znal pomesti tudi pred lastnim pragom: "Dejstvo je, da je ekipa 'povožena', da je po dokaj napornem ritmu utrujena, iztrošena. Nekateri igralci tega niso navajeni in zgodilo se nam je, kar se nam pač je."

Pred časom so se v Halozah za sodelovanje nekoliko nepričakovano zahvalili Andreju Dugolinu, Robertu Brdarju in Lovru Beniću, v teh dneh sta nekdanja igralca Zavrča še bolj nepričakovano postala tudi Dario Jertec in Nenad Dedić. Prvi, ki je leta 2008 s splitskih Hajdukom podpisal pogodbo, ki mu je na sezono navrgla 250 tisoč evrov, je odigral vsega sedem prvenstvenih preizkušenj, drugi je v bojih za točke sodeloval štirinajstkrat, oba sta bila nazadnje na igrišču v soboto v knežjem mestu. "Z vsemi smo se dogovorili za sporazumno prekinitev sodelovanja in jim izplačali, kar jim pripada," je pristavil Miran Vuk.

Omenjeni odhodi kakopak razkrivajo, da bo dogajanje v zimskem prestopnem roku nadvse živahno, Haloze bo gotovo zapustilo še kar nekaj igralcev. Menda dodatnih pet, vendar Miran Vuk o imenih za zdaj noče razpredati, prav tako noče biti konkreten glede novih moči. V preteklosti je že večkrat poudaril, da bodo zasedbo osvežili številni obetavni igralci iz sosednje Hrvaške, nekateri so bojda člani reprezentančnih selekcij, vsi naj bi bili telesno zelo močni, visoki.

788-6-igrisce gw
Grega Wernig

Jasno je torej, da se obeta popoln remont, spomladanski cilji bodo temu primerni. "Seveda je biti rezultatsko uspešen vedno osnovni namen, zmag ni nikoli dovolj. A po drugi strani smo si obstanek tako rekoč že zagotovili in drugi del prvenstva bomo zato izkoristili tudi za temeljito selekcijo in pripravo ekipe za prihodnjo sezono, ko bodo naše želje znova povezane z uvrstitvijo pri vrhu lestvice," je povedal Miran Vuk in še enkrat potrdil, da obnova Športnega parka v Zavrču poteka v skladu s predvidevanji: "Potekajo le še notranja dela, do 15. januarja bodo gotovo končana. Prav tako smo veliko pozornost namenili obnovi igrišča, ki je zdaj večje, z novo drenažo prav tako ne bomo več imeli preglavic s pretirano razmočeno površino."