© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
04.12.2014 10:22:14

Oprostite, lahko se zgodi vsakomur

PSG je imel sinoči priložnost prevzeti vodstvo na francoski prvenstveni lestvice, a mu je z zelo čudno napako načrte prekrižal lasten vratar.

Parižani so imeli postlano. V torek zvečer je Marseille le remiziral, zaradi tega imel zgolj dve točki prednosti pred PSG-je in dvakratni zaporedni prvak bi se z zmago prvič v tej sezoni zavihtel na prvo mesto. Da bi bila stvar še lepša, pa je zvezdniška zasedba izpodd Eifflovega stolpa na gostovanju v Lillu povedla.

Vse je torej kazalo na to, da bo glavni favorit za končno slavje dejansko prevzel vodstvo, toda drugačne načrte je imel nihče drug kot čuvaj mreže PSG-ja, italijanski reprezentant Salvatore Sirigu. Mladenič s Sardinije je bil tokrat vse kaj drugega kot čuvaj mreže, saj si je privoščil napako, kakršne na tako visoki ravni ne vidimo pogosto.

Lille je izvedel udarec iz kota, Siriguja je resda nekoliko zmedel njegov soigralec, toda posredovanje vseeno spada v kategorijo katastrofalnih. Žoga sploh ni šla v okvir vrat, toda sicer odličen vratar jo je z rokami nekako uspel preusmeriti tja, nato pa jo je po spletu okoliščin še energično brcnil v mrežo.

Več o potezi v posnetku, PSG je zaradi nje ostal tako brez zmage kot brez prvega mesta, Sirigu pa se je zanjo kajpak opravičil in napovedal precej boljše predstave na naslednjih tekmah.