© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
am, sta
am, sta
18.10.2014 21:59:20

V London z avtogoloma in porazom

Drago Wernig - TAKA

Pred ponedeljkovo potjo v angleško prestolnico, kjer ga v torek čaka obračun s Chelseajem, je Maribor na domačem igrišču doživel prvenstven poraz s Celjem. Prvo ime nenavadne tekme je bil Aleksander Rajčević.

Branilec Maribora je bil tisti, ki je že v 6. minuti popeljal v vodstvo goste (da, goste, ne svojega Maribora) in je bil po začasnem izenačenju na 1:1 tudi tisti, ki je dosegel zmagoviti zadetek v korist grof. Da, prav ste prebrali, srednji branilec vijoličastih je kar dvakrat zatresel lastno mrežo in tako na dvoboj s Chelseajem odhaja z najslabšo mogočo popotnico.

Nič kaj dosti boljša ni niti popotnica Maribora kot celote, a smo se že nekako navadili, da Štajerci pred pomembnimi evropskimi tekmami v prvenstvu igrajo precej pod svojim standardom, nato pa se na veliki mednarodni sceni uspejo pokazati v precej boljši luči. Bo tako tudi tokrat? Kar zadeva dobre novice pred potjo v London, pa najboljša zagotovo prihaja z naslova Luka Zahovića. Najboljši strelec slovenskega prvenstva je z novim zadetkom za omenjenih 1:1 utrdil svoj položaj na vrhu individualne lestvice.

Dvoboj Maribora in Celja je bil obračun ekip z najdaljšim nizom neporaženosti. Vijoličasti niso poznali poraza na zadnjih šestih prvenstvenih tekmah, medtem ko so Celjani zadnjič izgubili v drugem krogu sezone. Svoj niz so tokrat končali Mariborčani, ki so večino tekme igrali brez izključenega Mitje Vilerja. Državnim prvakom tako ni uspelo priti do enakega točkovnega izkupička, kot ga imajo vodilne Domžale, so se pa današnjim tekmecem Celjani približali na dve točki zaostanka.

Celjani so takoj pokazali, da bodo neugoden tekmec, že v šesti minuti je Blaž Vrhovec s prostega strela s 25 metrov zadel vratnico. Le minuto pozneje so gosti povedli, po podaji Danijela Miškića z desne strani je pred vrati nespretno reagiral Rajčević in žogo poslal v lastno mrežo. Domači so prvič resneje zagrozili v 14. minuti, ko je Luka Zahović s strelom z glavo za malo zgrešil cilj. Isti igralec pa je na veselje domačih navijačev natančneje meril v 30. minuti, ko je po podaji Mitje Vilerja žoga prišla do Dareta Vršiča, ta jo je preusmeril do mladega mariborskega napadalca, ki je iz bližine dosegel že svoj osmi zadetek v sezoni.

Takoj zatem je prišel na drugi strani do strela Sunny Omoregie, Jasmin Handanović in Rajčević pa sta preprečila nov zadetek gostov. V 38. minuti pa je sodnik Damir Skomina na veliko začudenje in ob velikem negodovanju pokazal drugi rumeni karton Vilerju, ta naj bi simuliral prekršek. V drugem polčasu so številčno oslabljeni domači uvodoma izpeljali nekaj bolj ali manj nevarnih akcij, v 65. minuti pa je osmoljenec tekme Rajčević poskrbel za novo celjsko vodstvo. Po podaji Mislav Oršića je Sunny z glavo žogo usmeril v Rajčevića, od njega pa se je dobila za hrbet Handanovića.

Vzdušje je bilo vse bolj vroče, v 75. minuti je moral na tribuno trener domačih Ante Šimundža, ki ga je razburila odločitev, da je Zahović v prejšnjem napadu igral z roko. Zatem je Valon Ahmedi namučil domačega vratarja, kar pa je bila tudi zadnja resnejša priložnost na tekmi.


MARIBOR - CELJE 1:2 (1:1) 

Maribor – Stadion Ljudski vrt. 4500 gledalcev. Glavni sodnik: Damir Skomina (Koper).
Strelca: 0:1 Rajčević (6, avtogol), 1:1 Zahović (30), 1:2 Rajčević (66, avtogol)
MARIBOR: Handanović, Stojanović (od 82. Sallalich), Rajčević, Šuler, Viler, Filipović, Vršič (od 69. Mendy), Ibraimi, Bohar (od 46. Mejač), Tavares, Zahović. Trener: Ante Šimundža.
CELJE: Kotnik, Vidmajer, Žitko, Krajcer, Klemenčič (od 89. Jakolić), Vrhovec, Miškić, Oršić, Ahmedi (od 79. Djermanović), Verbić (od 68. Lovrečič), Sunny, Trener: Simon Rozman.
Rumeni kartoni: Filipović (12), Viler (26), Stojanović (80), Ibraimi (88); Ahmedi (72), Miškić (88), Kotnik (90)
Rdeča kartona: Viler (37), Šimundža (75)