© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA/nu
STA/nu
18.10.2014 18:25:03

V Velenju brez zadetkov

Grega Wernig

Prva tekma štirinajstega kroga je bila odigrana v Velenju, kjer sta se Rudar in Olimpija razšla brez zadetkov.

Po 21 medsebojnih prvenstvenih tekmah Rudarja in Olimpije se je prvič primerilo, da gledalci niso videli zadetkov. Olimpija je bila malce boljši tekmec, a kljub temu še petič zaporedoma ostala brez zmage na gostovanjih. Daljši niz imata le Krka in Gorica, ki v tej sezoni v gosteh sploh še nista zmagali. Olimpija po petem neodločenem izidu v sezoni ostaja v stiku z vrhom lestvice, Rudar pa je zadržal sedmo mesto.

Čeprav so Ljubljančani v uvodnih minutah delovali odločneje, so Velenjčani hitro prevzeli pobudo in v 20. minuti prišli do prve resne priložnosti. Po podaji Maria Babića iz kota je z glavo streljal Elvedin Džinić, Aleksander Šeliga pa je dobro posredoval. V nadaljevanju so tako kot domači tudi gosti prišli do nekaj zaključnih strelov, ki pa so bili preslabi oziroma premalo natančni.

V 48. minuti je z desne strani kazenskega prostora dobro meril Andraž Šporar, Matjaž Rozman pa je z obrambo preprečil zadetek. V nadaljevanju resnih priložnosti ni bilo. V 78. minuti so gosti zahtevali najstrožjo kazen po padcu Šporarja na robu kazenskega prostora, a so sodniki ocenili, da je šlo za simuliranje in ljubljanskega napadalca kaznovali z rumenim kartonom.

V 82. minuti je s prostega strela malce z desne strani z 20 metrov poskusil Miha Zajc, Rozman je žogo odbil čez gol. Malce za njim je Kenan Bajrić s strelom z glavo za malo zgrešil cilj, v 88. minuti pa je najlepšo priložnost Rudarja na tekmi zapravil Leon Črnčič, čigar strel iz bližine je Šeliga obranil. Senad Jahić je v izdihljajih tekme s prostega strela meril premalo natančno.

RUDAR - OLIMPIJA 0:0

Velenje - Stadion Ob jezeru.950 gledalcev. Glavni sodnik: Davor Drečnik (Hrastnik). 
Strelci: -
RUDAR: Rozman, Klinar, Džinić, Knezović, Jahić, Stjepanović, Plesec (od 74. Bolha), Črnčič, Kocić (od 66. Trifković), Babić (od 89. Saramati), Firer. Trener: Jernej Javornik.
OLIMPIJA: Šeliga, Jović, Delamea Mlinar, Mitrović, Bajrić, Matić, Kapun, Vukčević, Zajc (od 90. Đurković), Rodić (od 59. Burgić), Šporar. Trener: Darko Karapetrović.
Rumeni kartoni: Rodić, Delamea Mlinar, Kapun, Šporar; Kocić, Stjepanović 
Rdeči karton: -
Galerija