© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
rb
rb
18.10.2014 14:04:47

MARIBOR - CELJE: Tudi gostje pred tujimi ogledniki

Drago Wernig - TAKA

Tretji obračun v 14. krogu 1. SNL bosta ob 20. uri v Ljudskem vrtu odigrala štajerska kluba. Ta obračun bo najbrž privabil največ gledalcev na stadionih ta konec tedna.

Mariborčani bi si radi v dvoboju z grofi zagotovili čim boljšo popotnico za dvoboj v Londonu. Vijoličasti so imeli pred sredinim gostovanjem v Novi Gorici nekaj težav s poškodbami, v pričakovanju dvoboja s Celjani je stanje precej obetavnejše.

"Vsi igralci so prestali napore petkovega treninga, tako da so med kandidati za nastop vsi z izjemo kaznovanega Arghusa," je pojasnil Ante Šimundža.
Za osemnajst igralcev, ki bodo zapolnili mesta v uradnem zapisniku, se bo odločil po današnji dopoldanski vadbi. "Seveda imam idejo, kako se lotiti tekme, kako se postaviti na igrišču, a moram o nekaterih stvareh, kako in kaj, vendarle še malce premisliti. Jasno pa je, da bomo morali biti na visoki ravni," dodaja trener Maribora.

Motiva prvakom ne bi smelo manjkati. Grofi so jih v prvi četrtini prvenstva v Areni Petrol premagali. "Motiv ne sme biti nikoli vprašljiv. Fantje vedo, za kaj gre, zakaj naporno trenirajo, pristop mora biti vedno in povsod maksimalen. In dejstvo je, da moramo biti pripravljeni na zahtevno preizkušnjo. Če Celjanom pustiš igrati oziroma dovolj prostora, da se razigrajo, se lahko hitro znajdeš v težavah. Kot sem že poudaril, bomo morali biti za želeni dosežek na visoki ravni," poudarja Šimundža.


TOVRSTNA RAZMIŠLJANJA NISO DOVOLJENA
Po celjskem sledi evropski izziv, v torek bodo vijoličasti gostovali na Stamford Bridgeu. Mislim na Chelsea se je bržčas težko izogniti. "V tem trenutku tovrstna razmišljanja niso dovoljena in verjamem, da se igralci tega zavedajo. Ker si česa takega preprosto ne smemo privoščiti. Naše vodilo je jasno. Gremo iz tekme v tekmo, vsaka prihajajoča je najpomembnejša in temu primerna mora biti priprava," je sklenil strateg dvanajstkratnih prvakov.


NE GRE IZGUBLJATI BESED
Grofi so upali, da se bodo pod Kalvarijo odpravili z boljšo popotnico, naposled so se morali v domačem dvoboju s Koprčani sprijazniti z remijem, s katerim so neporaženi ostali že na enajsti zaporedni preizkušnji. "O Mariboru ne gre izgubljati besed, vsi se dobro zavedamo njegove kakovosti. Po bledi predstavi proti Kopru se želimo v Ljudskem vrtu znova prikazati v dobri luči in se gostiteljem čim bolje postaviti po robu. V preteklosti smo že dokazali, da lahko igramo z njimi, zato pričakujem odprt boj od prve sekunde. Med nami prevladuje pozitivna miselnost, tako da gremo tudi v to tekmo odločeni, da iztržimo čim boljši rezultat," je optimističen kapetan Blaž Vrhovec, ki je pred dnevi podaljšal pogodbo.

Izkušeni Sebastjan Gobec dodaja: "Gostovanje v Mariboru je vselej posebno. Igrati tam je morda celo najlažje. Gre za teren, kjer nikoli nisi favorit, hkrati je na tribunah skoraj vedno lepo število gledalcev. Dobro vzdušje prinese posebno energijo, ki bo kljub dejstvu, da gostujemo, dodatna motivacija za naše mlado moštvo. Hkrati bo to tudi priložnost, da se mladi igralci predstavijo oglednikom tujih klubov, ki zaradi uvrstitve Maribora v ligo prvakov zdaj še pozorneje spremljajo slovensko ligo."