© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ba
ba
18.10.2014 11:11:44

Piccadilly Circus v vijoličastem

Reuters

Danes Mariborčani še v domačem tekmovanju, naslednji teden spet v Evropi, natančneje v Londonu.

Mariborske nogometaše danes zvečer čaka naslednji domači izziv. Pod Kalvarijo prihajajo neugodni Celjani, ki so v tej sezoni vijoličaste že premagali, v Areni Petrol je bilo 3:1. Ante Šimundža zagotavlja, da je ekipa z mislimi le pri drevišnjem obračunu, navijači pa medtem vendarle že razmišljajo o prihajajočem izzivu v ligi prvakov, v torek bodo vijoličasti gostovali na Stamford Bridgeu pri Chelseaju.

Po Gelsenkirchnu se obeta novo rekordno gostovanje. V Areni Auf Schalke je Anteja Šimundžo in njegove varovance spodbujalo 1300 navijačev, ta številka bo na Stamford Bridgeu presežena. Dvoboj z vodilno ekipo premier lige, ki jo s klopi vodi Jose Mourinho, bo spremljalo nekaj več kot 1500 privržencev vijoličastih.

NA POT ŽE DANES
Kar nekaj se jih bo proti Londonu odpravilo že danes, v enem od najpomembnejših poslovnih, kulturnih, političnih in izobraževalnih središč na svetu bodo preživeli nekaj prijetnih dni, za vse pa ponujamo posamezne informacije, ki bi vsekakor lahko koristile. Ena od teh je gotovo ta, da se bodo mariborski navijači v torek v pričakovanju tekme zbirali na Piccadilly Circusu, ki je gostil že privržence številnih klubov, tokrat bo znameniti trg torej obarvan vijoličasto.

DOL NA FULHAM BROADWAY
Stamford Bridge (42.000 sedežev) je sicer med vsemi londonskimi stadioni najbližji središčnemu delu mesta in tako najlažje dosegljiv. Za selitev na prizorišče se z zbirnega mesta ali drugih koncev priporoča uporaba javnih prevoznih sredstev, najprimernejša pot do stadiona je s podzemno železnico. Najbližja izstopna postaja pri Stamford Bridgeu je Fulham Broadway (District Line), oddaljena od stadiona le nekaj minut hoje. Dostop je mogoč tudi z vlakom ali avtobusom. Z vlakom je treba izbrati smer Earls Court, najbližja postaja je West Brompton. Kdor se namerava odpraviti na stadion z avtobusom, pa lahko za izstop izbere postajo na Fulham Road, in sicer po vožnji z avtobusi s številkami 14, 211 ali 414.

ZARADI GNEČE ČIM PREJ
Vrata stadiona se bodo odprla ob 18.15 (po lokalnem času, tekma se bo začela ob 19.45). Gostujoči navijači vstopajo pri vhodu Stamford Gate, ki se nahaja na jugovzhodnem delu stadiona, kjer sta vrtljivi ograji, ki ločujeta vstop na spodnjo in zgornjo tribuno. Zaradi gneče po mestu in v bližini stadiona je priporočljivo, da se čim prej odpravite proti prizorišču.

Upoštevati je treba tudi poostrene preglede pri vhodih, tako da bi bilo škoda zamuditi spektakel zaradi prepoznega prihoda.
Navijači morajo na stadionu zasesti sedeže, označene na vstopnicah. Vsak privrženec nasprotnega moštva, ki bi sedel med navijači Chelseaja, je lahko odstranjen s stadiona, brez povračila denarja za kupljeno vstopnico.

Prireditelji ne dovoljujejo vstopa navijačem pod vplivom alkohola, in to kljub kupljeni vstopnici. Na stadion ni dovoljen vnos pirotehničnih sredstev, ob uporabi le-teh vsakemu posamezniku preti aretacija. Prepovedano je kajenje (tudi elektronskih cigaret). Med napotki, ki jih velja upoštevati, izpostavljamo, da je prepovedan vnos nevarnih sredstev, trdih ali steklenih predmetov in pa tudi zastav na drogih, dežnikov, nahrbtnikov, torbic ...

In za konec še kontaktni številki v primeru morebitnih nevšečnosti na dan tekme: 0038641391796 (Mitja, klubski kontakt na gostovanju), v primeru izgube potovalnih dokumentov ali kakšnega drugega zapleta pa 00442072225700 (ambasada Republike Slovenije v Veliki Britaniji).