© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA/tp
STA/tp
15.10.2014 22:18:03

Brez zmagovalca ob Kamniški Bistrici (video)

Grega Wernig

Nogometaši Domžal in velenjskega Rudarja so se v 13. krogu Prve lige Telekom Slovenije razšli z neodločenim izidom 1:1 (1:1).

Rudar je danes obeležil 14 let od najvišje zmage v domžalskem športnem parku. Leta 2000 so Velenjčani slavili s 6:2. Tokrat je bilo precej drugače. Če so domači tedaj po prvem polčasu zaostajali s petimi zadetki razlike, so danes v prvem polčasu prejeli zgolj en zadetek. Na njihovo srečo so pa tudi dali enega. Domžale s tekmo več ohranjajo prvo mesto na lestvici, medtem pa Rudar vztraja pri stiku s sredino lestvice. 

Po relativno mirnem uvodu tekme v Domžalah so prvi resno zagrozili gosti v 19. minuti, potem ko je Leon Črnčič lepo podal do Denisa Klinarja v kazenski prostor, ki je bil sam pred Nejcem Vidmarjem, žogo pa je nato po močnem strelu domači vratar odbil v kot. Dve minuti pozneje je Joshua Parker z globinsko podajo našel Veljka Simića, ta je sam prišel pred vratarja Matjaža Rozmana, slednji pa je ustavil njegov lob. V 27. minuti pa so gosti povedli. Simić je storil prekršek nad Črnčičem približno 30 metrov od vrat, prosti strel je izvedel Senad Jahić in zadel spodnji levi kot domžalskih vrat.

Domžalčani so izenačili v 32. minuti. Po strelu Nejca Skubica s 25 metrov je žoga v kazenskem prostoru v roko zadela Elvedina Džinića, sodniki so pokazali na belo točko, najstrožjo kazen pa je zanesljivo izvedel Uroš Korun. V drugem polčasu so gledalci prvi razburljiv dogodek videli v 63. minuti, ko je Dragan Jelić za prekršek nad Erikom Janžo dobil rumeni, po ugovarjanju pa še rdeči karton, toda domačini številčne premoči niso izkoristili.  V 75. minuti so domači izpeljali akcijo na polovici Rudarja, Rudi Požeg Vancaš je podal na levo do Janže, ta je z nizko podajo na vrhu kazenskega prostora našel Žana Majerja, ki je s strelom v zgornji levi kot namučil Rozmana.

Domžalčani bodo v 14. krogu v nedeljo gostovali v Novem mestu, Velenjčani pa bodo dan prej gostili Olimpijo.




Domžale - Rudar 1:1 (1:1)

Domžale - športni park. 400 gledalcev. Sodniki: Glažar (Ptuj), Bezjak (Gorišnica) in Skok (Kidričevo).
Strelca: 0:1 Jahić (27.), 1:1 Korun (32./11 m).
Domžale: Vidmar, Skubic, Horić, Požeg Vancaš (od 84. Kous), Maksimović (od 75. Podlogar), Parker, Aneff (od 63. Morel), Simić, Majer, Janža, Korun.
Rudar: Rozman, Firer, Črnčič, Plesec (od 77. Dedić), Jelić, Jahić, Klinar, Džinić, Radujko, Knezović, Babić (od 71. Tolimir).
Rumeni kartoni: Požeg Vancaš; Črnčič, Jelić, Rozman.
Rdeči karton: Jelić (63.).
Galerija