© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA/tp
STA/tp
15.10.2014 19:03:58

Še šesti remi Celjanov (video)

Grega Wernig

Nogometaši Celja in Luke Koper so se v 13. krogu Prve lige Telekom Slovenije razšli z neodločenim izidom 1:1 (1:0).

Po štirinajstih prvenstvenih tekmah, vključno z zadnjo iz prejšnje sezone, so Koprčani prvič igrali neodločeno. Kazalo je, da bodo Celjani po več kot treh letih prvič ugnali goste z Obale, a je Matej Pučko poskrbel za konec koprskega niza brez remijev. Celjani in Koprčani tako nadaljujejo mrtvi tek v sredini prvenstvene lestvice, s tem, da kanarčki za Celjani zaostajajo za pet točk.

Dvoboj v Kopru v prve pol ure ni ponudil prav resnih akcij, v 40. minuti je prvi resnejši strel sprožil Mislav Oršić, ko je s prostega strela s 25 metrov povzročil nekaj težav Erminu Hasiću, a je slednji žogo ukrotil. Celjani sov porvem polčasu le povedli. V 44. minuti je Oršić podal z desne strani v kazenski prostor, od branilcev pozabljeni Danijel Miškić pa je z glavo zadel za 1:0.

V uvodu drugega polčasa so najprej spet zagrozili Celjani, ko je Valon Ahmedi podal s prostega strela v kazenski prostor, z glavo je streljal Sunny Omoregie, a zadel prečko. Kazen za zgrešeno priložnost je sledila v 54. minuti, ko je izenačil Matej Pučko, ki je zadel s približno desetih metrov po podaji Mihe Gregoriča.

Po izenačenju Celja pravih priložnosti ni bilo, z izjemo Sunnyjeve v prvi minuti sodniškega dodatka, ko je žogo poslal malo mimo leve vratnice.

Celjani bodo v 14. krogu v soboto gostovali v Mariboru, Koprčani pa bodo gostili Zavrč.



Celje - Koper 1:1 (1:0)

Celje - Stadion Arena Petrol650 gledalcev. Glavni sodnik: Mitja Žganec (Ljubljana).
Strelca: 1:0 Miškić (44.), 1:1 Pučko (54.).
Celje: Kotnik, Jakolič, Klemenčič, Žitko, Vidmajer, Vrhovec, Miškić (od 85. Jugović), Lovrečič (od 75. Žurej), Ahmedi, Oršić, Sunny.
Luka Koper: Hasić, Gregorič, Šme, Hadžić, Ivetić, Guberac, Črnigoj (od 80. Mitrović), Štulac, Žibert, Pučko, Štromajer (od 70. Srečković).
Rumeni kartoni: Lovrečič; Ivetić, Guberac, Šme.
Rdeči karton: /.
Galerija