© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Robert Balantič
Robert Balantič
15.10.2014 13:12:10

S pomočjo ameriškega nogometa

nkdomzale.si

Potem ko je reprezentanca rezultatsko odlično opravila z oktobrskim dvojčkom v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo, se pozornost znova preusmerja na domače ligaško prizorišče, že danes so na vrsti tekme 13. prvenstvenega kroga.

Vodilni Domžalčani po dveh zaporednih porazih gostijo Velenjčane, v Novi Gorici se bo zgodil obračun ekip, ki sta skupaj osvojili šestnajst naslovov prvaka, Celjani bodo skušali niz tekem brez poraza podaljšati proti Kopru, Olimpija je v obračunu z Radomljami izraziti favorit, nogometaši Zavrča pa bi radi z zmago nad Krko ostali pod vrhom lestvice.

DOMŽALE - RUDAR
Ob Kamniški Bistrici verjamejo, da so reprezentančni premor izkoristili na najboljši mogoči način. Z veliko treningi in tudi s pomočjo ameriškega nogometa, Domžalčani so se namreč v soboto znojili v družbi ekipe Ljubljana Silverhawks. "Ni bilo namenjeno le popestritvi, saj je vadba tudi fizično zahtevna. Za nami je sicer zelo zahteven teden, težke treninge smo nujno potrebovali. Prvič zato, ker je pred nami izjemno naporen niz preizkušenj in časa za tovrstne treninge ne bo, drugič pa zato, da smo znova občutili napor in z njim v ekipo vrnili pravo miselnost. Predvsem kako pomembno je na tekmah dajati vse od sebe, biti požrtvovalen in se na igrišču spraviti do svojega limita. To nam je morda manjkalo v zadnjih tednih," pojasnjuje trener Luka Elsner, ki po dolgem času spet lahko računa na Slobodana Vuka.

In kakšna so razmišljanja obetavnega strokovnjaka v pričakovanju dvoboja z Velenjčani? "Če želimo uresničiti svoje cilje, je tekma z Rudarjem ključnega pomena. Obrniti moramo jadra proti vetru in se podati v pravo smer. Osvojiti moramo tri točke in pokazati pravo tekmovalnost ter pristno željo po zmagi. Pokazati moramo, kako smo v uvodu prvenstva znali uspešno zadržati rezultat. Če smo proti Zavrču izgubili na čuden način, moramo zdaj na čist način osvojiti ves izkupiček."

GORICA - MARIBOR
Goričani v dvoboju z vijoličastimi začenjajo novo poglavje. Znova z Miranom Srebrničem na klopi. "Na lestvici smo v zelo težkem položaju, pomerili pa se bomo z nasprotnikom, ki je absolutni favorit. Toda kljub temu je naš namen zmagati, prizadevali si bomo presenetiti. Želim si, da bi fantje v tekmo krenili pogumno, maksimalno zavzeto in kot skupina, ki se bori za isto majico. Radi bi prikazali čim več dobrega in igrali nogomet na primerni ravni, obljubim pa lahko, da bom igralce pripravil do tega, da bodo veliko tekli in se borili," pravi trener Gorice, ki noče preveč pogledovati na lestvico.

747-12-salallich dw
Drago Wernig - TAKA

"Kot sem že dejal, smo v zahtevnem položaju, vendar se s tem ne smemo obremenjevati. Razmišljati moramo le o vsaki naslednji preizkušnji in storiti vse, da bi do zimskega premora osvojili čim več točk," je povedal legendarni goriški kapetan in pristavil: "Prav tako si želim, da bi se na tribunah v prihodnje zbiralo več gledalcev in da bi bilo več pozitivne energije. Zlasti v trenutkih, ko morda ne gre vse po načrtih."

Danes se za vse prvoligaše začenja naporen ritem, za Mariborčane še posebej, v prihodnjih 24 dneh bodo odigrali osem tekem. "Telesno smo dobro pripravljeni, to nam ne bi smelo povzročati preglavic," pravi Ante Šimundža, Aleš Mertelj dodaja: "Če si dober, ne gre brez odrekanja. Velikega preskoka ni, takoj želimo ujeti ritem zmag. Spet sledi temeljita priprava na tekmo, ta želja po novih uspehih pa nas pelje naprej proti uresničitvi naših ciljev. Zdaj bomo z vsemi močmi napadli Gorico, ki nikakor ni takšna ekipa, kot kažejo zadnji rezultati. Je precej boljša. Čaka nas dvoboj z agresivnimi, ofenzivnimi tekmeci. V Novi Gorici je bilo vedno veliko dela na obeh straneh. Pričakujem trdo tekmo z našo zmago."

Trener prvakov se bo za postavo, ki se bo predstavila v mestu vrtnic, odločil v zadnjem trenutku, saj ima kar nekaj igralcev težave s poškodbami.

CELJE - KOPER
Grofi so del reprezentančnega premora preživeli v Termah Tuhelj, kjer so si nabrali novih moči, s pomočjo katerih bodo poskušali nadaljevati pozitivni niz rezultatov. "Reprezentančni premor nam je koristil. Igralci so bili zelo motivirani in osredotočeni na delo, za kar bi jih rad iskreno pohvalil. Delovna vnema je bila ves čas zelo visoka, tako da smo dobro izkoristili vsak trenutek našega trenažnega procesa. Veseli me, da so igralci v zadnjih tednih tudi osebnostno vidno napredovali, kar jim bo zagotovo pomagalo v nadaljevanju sezone in seveda tudi kariere," je povedal Simon Rožman, ki bo prisiljen ekipo sestaviti brez kaznovanega Benjamina Verbiča: "Njegova odsotnost ne prinaša nobene spremembe v našo filozofijo. Cilj je jasen, želimo si novih točk. Vsekakor pa bomo primorani nekoliko prilagoditi našo igro. V teh dneh smo tako še dodatno uigravali dve novi taktični različici, za kateri lahko z zadovoljstvom rečem, da so ju igralci zelo dobro sprejeli. Kot sem že večkrat dejal, je eden izmed naših ciljev tudi raznovrstnost, s katero se lahko čim enostavneje prilagodimo na različne nepredvidene situacije."

747-12-lotric ap
Arsen Perić


ZAVRČ - KRKA
Nogometaši Zavrča so na reprezentančni odmor odšli z veliko zmago ob Kamniški Bistrici, kjer so vnovič dokazali, da niso po naključju pod vrhom lestvice, kjer nameravajo tudi ostati. Tudi s pomočjo opozorila na prijateljski preizkušnji, v pričakovanju dvoboja z Dolenjci so visoko izgubili v Koprivnici in spoznali, da so močna ekipa lahko le ob pravšnjem pristopu vsakega posameznika.

nog-zavrc-domzale 3798 dw
Drago Wernig - TAKA

Če sredi današnjega popoldneva s tem ne bodo imeli težav, Krka ne bo imela veliko možnosti za uspeh, čeprav tudi zasedbi s Portovala po odlični igri in remiju s Celjani samozavesti ne manjka.


OLIMPIJA - RADOMLJE
Nekoliko v senci dogajanj o prihodnosti Mileta Aćimovića bodo nogometaši Olimpije prvenstvene boje nadaljevali z dvobojem z Radomljami v Stožicah. O favoritu seveda ni treba izgubljati besed, čeprav previdnost ni nikoli odveč.

747-14-karapetrovic ap
Arsen Perić

"Na treningih vse skupaj dobro deluje, na trenutke odlično. Če to prenesemo na tekmo, verjamem, da bomo tudi primerno nagrajeni. Čaka nas nedvomno težka preizkušnja, saj danes vsi znajo igrati nogomet. Radomlje bodo z borbenim pristopom prežale na priložnosti iz protinapadov, mi pa bomo morali od samega začetka pokazati, kakšen je naš cilj. Če bo pristop pravi, se nimamo česa bati. V nasprotnem primeru lahko hitro zaidemo v težave," pravi Darko Karapetrović.

13. KROG SLOVENSKEGA PRVENSTVA 
Zavrč - Krka (ob 15.00)
Celje - Koper (ob 17.00)
Gorica - Maribor (ob 18.00)
Olimpija - Radomlje (ob 18.00)
Domžale - Rudar (ob 20.05)

LESTVICA
1. Domžale 12 9 1 2 16:5 28
2. Maribor 11 7 2 2 18:12 23
3. Zavrč 12 7 2 3 13:11 23
4. Olimpija 11 6 4 1 21:8 22
5. Celje 12 5 5 2 16:6 20
6. Koper 12 5 0 7 13:18 15
7. Rudar 12 4 1 7 12:15 13
8. Gorica 12 2 3 7 10:14 9
9. Krka 12 2 2 8 11:24 8
10. Radomlje 12 1 2 9 8:25 5