© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
tp
tp
14.10.2014 21:31:59

Ronaldo boljši od 104 ekip

Reuters

Letošnja strelska forma zvezdnika Cristiana Ronalda v dresu madridskega Reala je neverjetna, španska Marca pa je poskrbela za zanimivo statistiko.

Ta novica oziroma poigravanje z Ronaldovimi številkami bi lahko uvrstili tudi v rubriko Saj ni Res, pa je. Portugalski zvezdnik na začetku sezone kaže neverjetno, skorajda že nečloveško dobro strelsko formo, saj je na šestih prvenstvenih tekmah v polno zadel kar trinajstkrat. 

Oziroma če preračunamo, to znese 2,16 golov na tekmo. Če bi zvezdnik madridskega reala nadaljeval v tem tekmpu, bi se na koncu ustavil pri vrtoglavi številki 73

Pri vsem skupaj pa je zanimiv tudi podatek, da v šestih najmočnejših evropskih ekipah (Anglija, Španija, Italija, Francija, Nemčija in Portugalska) obstaja le 12 ekip, ki so zadeli večkrat kot Ronaldo sam. Varovanci Carla Ancelottija jih imajo na računu 25, Marseille 23, Chelsea je v polno zadel 21-krat, Barcelona je trenutno pri številki 19. Dva manj imajo Valencia Bayern in  Bordeaux, Lyon in PSG imata po 15, City in portugalska Vitoria pa 14. 

In nato pride Ronaldo, ki je v tem trenutku videti kot stroj za doseganje golov, ter preostale 104 ekipe.