© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Robert Balantič
Robert Balantič
14.10.2014 20:44:42

Aćimović: Z Olimpijo do 31. maja

Grega Wernig

Morebitni vnovični odhod Mileta Aćimovića iz zmajevega gnezda zelo odmeva in bo gotovo še nekaj časa. Ker je dejstvo, da zgodba ni na trhlih temeljih. Nikakor pa ne na tako trhlih, kot bi marsikdo, ki je tako ali drugače povezan z Olimpijo, želel predstaviti.

Čeprav Olimpija po zadnjem večnem derbiju iz Ljudskega vrta v prestolnico ni vrnila z vsem izkupičkom, so bili navijači zadovoljni. Z rezultatom nikakor ne, zato pa toliko bolj s podobo, ki so jo prikazali njihovi ljubljenci. Ob številnih takšnih in drugačnih debatah o mojstrovinah Andraža Šporarja in soigralcev, so z veseljem in nič hudega sluteč pričakovali nadaljevanje prvoligaškega plesa in sredin dvoboj z Radomljami v Stožicah. V upanju, da bodo znova uživali v kakovostni izvedbi varovancev Darka Karapetrovića, kar se seveda še vedno lahko zgodi, toda stanje duha se je vmes vendarle vsaj nekoliko spremenilo. Za to je poskrbela naša informacija, da bi Mile Aćimović že poleti utegnil poiskati nove izzive. V svojem nekdanjem klubu.
 
BI SE LAHKO ZGODILO 7. FEBRUARJA?
Kot smo poročali, se bo dolgoletni športni direktor dunajske Austrie Thomas Parits po koncu sezone upokojil, zaradi česar je kajpada razumljivo, da so se pri severnih sosedih že začela ugibanja o morebitnem nasledniku. In v krogu kandidatov je tudi Mile Aćimović, njegova konkurenca naj bi bili Mehmet Scholl, Toni Polster, Jocelyn Blanchard, Franz Wohlfart ...

mile acimovic nm
Nikola Miljković

Lahko pa povem, da si štejem v veliko čast, da se moje ime pojavlja med morebitnimi kandidati za tako odgovoren položaj pri Austrii.


Sama bolj kot ne ugledna imena, toda dobili smo namig, da naj bi delnice 37-letnega Ljubljančana kotirale precej visoko. Še več, nekateri menda zelo dobro obveščeni viri nam zatrjujejo, da so vodilni možje vijoličastih iz avstrijske prestolnice in Mile Aćimović že sklenili dogovor o sodelovanju in tudi podpisali pogodbo, ki jo bodo pač aktivirali, ko bo napočil primeren trenutek.

A tovrstna namigovanja gredo še korak dlje in pravijo, da naj bi vse skupaj uradno postalo 7. februarja prihodnje leto. Takrat se bo namreč na Dunaju zgodila prijateljska tekma med Austrio in Olimpijo, na kateri bi potemtakem obelodanili, da je nekdanji slovenski reprezentant postal novi snovalec kadrovske politike pri 24-kratnih avstrijskih prvakih.

Seveda smo si nadvse prizadevali, da bi dobili odziv oziroma komentar aktualnega športnega direktorja Olimpije. V ponedeljek nam ni uspelo, danes smo bili uspešnejši.

Udarili smo na prvo žogo: je torej pogodba z Austrio že podpisana? "Prosim? Kje pa, ničesar nisem podpisal," je nekoliko presenečen odvrnil Mile Aćimović. S tem odgovorom spogledovanja s svojim nekdanjim klubom ni zanikal, čeprav je hkrati res, da ga ne moremo uvrstiti niti med pritrdilne, v nadaljevanju se je prelevil v diplomata.

"V tem trenutku sem osredotočen zgolj in samo na moje delo v Olimpiji. Na razmišljanja o tem, kako bi bili čim bolj uspešni," je dejal Mile Aćimović in pristavil: "Lahko pa povem, da si štejem v veliko čast, da se moje ime pojavlja med morebitnimi kandidati za tako odgovoren položaj pri Austrii. To najbrž pomeni, da sem v treh letih v klubu pustil določen pečat in si pridobil spoštovanje."

Več se o tej temi ni bil pripravljen pogovarjati, zato pa si lahko vsak ustvari svoje mnenje po informaciji, da Mile Aćimović z Olimpijo nima podpisane dolgoročne pogodbe. "Sklenjena je do konca sezone. Do 31. maja 2015," je razkril nekoč prefinjeni vezist, ki je v dresu s slovenskim grbom odigral 74 tekem in dosegel 13 golov.

Je po vsem tem njegova vrnitev na Dunaj res tako zelo daleč, kot trdijo tisti, ki nam očitajo, da "prodajamo meglo"? K temu dodajmo, da nam naš vir vztrajno zagotavlja, da ima Mile ponudbo Austrie za podpis pogodbe na mizi ...