© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
tp
tp
13.10.2014 23:02:58

Van Persie: Ni Hiddinkova krivda

Reuters

Če je bil poraz s češko izbrano vrsto zgolj nesrečno naključje, kaj potem za nizozemsko izbrano vrsto pomeni spodrsljaj z Islandijo?

Med obema ničlama imajo Nizozemci sicer na svojem računu še zmago proti Kazahstanu, toda to ni nekaj, s čimer bi se lahko tulipani na ves glas hvalili. Razloga za pretirano skrb vsaj po mnenju kapetana Robina van Persieja ni. "Vedno je potrebno imeti upanje in po treh tekmah še zdaleč ni nič odločenega. Zame je bila vedno velika čast igrati za Nizozemsko, tako da se ne bomo predali," je bil kljub še enemu udarcu optimističen član Manchester Uniteda, ki je seveda moral odgovarjati tudi na vprašanja o izbiri selektorja. Nizozemski mediji so namreč slab začetek kvalifikacij začeli povezovati z odhodom Louisa van Gaala in prihodom Guusa Hiddinka. 

"Guus je odličen trener in kaj takega ni pošteno do njega in do strokovnega vodstva. Ni njegova krivda. Islandci so namreč izkoristili naše luknje in naše napake," je kot glavni razlog za poraz še dodal nizozemski napadalec.