© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Jure Bohorič
Jure Bohorič
13.10.2014 17:03:10

Brez teorij zarote, prosim

melbournecityfc.com.au

V Avstraliji se je začela nova sezona, Slovenci smo pričakovali, da bo svoj ognjeni krst doživel tudi nekdanji junak naše izbrane vrste Robert Koren, toda to se ni zgodilo. Po več mesecih priprav je Korošcu v najmanj prijetnem trenutku ponagajala mišica.

Melbourne City, eden tistih klubov, ki so svetovne podružnice angleškega prvaka Manchester Cityja, se je v prvem krogu nove avstralske sezone pomeril s Sydneyjem. Na stadionu Allianz se je zbralo natanko 25.525 gledalcev, veliko jih je tja prišlo tudi zaradi zvezdnikov v ekipi gostov. Toda, kot rečeno, vseh ni bilo. Manjkal je Koren, izkušeni vezist, ki se je v Avstralijo preselil poleti, potem ko je zaključil z nekajletnim igranjem za Hull City.

V Angliji je pustil dober pečat, zato je bilo pričakovati, da bo še vsaj kakšno sezono igral na Otoku, toda ko se mu je ponudila možnost selitve v "deželo tam spodaj", je bil klic iz Avstralije preprosto preveč mamljiv, da bi ga zavrnil. Podpisal je za Melbourne City, kjer so ga pozdravili z besedami, da od njega pričakujejo, da bo postal novi vodja ekipa, igralec, okoli katerega se bo zgradila zmagovita zasedba.

Trener John van 't Schip je več tednov snoval igro s Korenom v osrčju zvezne vrste, toda ko je napočil prvi trenutek resnice, na bivšega kapetana slovenske reprezentance ni mogel računati. Je pa zanimivo naslednje: nekateri mediji, tudi The Sydney Morning Herald, so pred tekmo celo namigovali, da Koren sploh ni poškodovan, ampak da se je njegov nizozemski trener odločil, da ga zaradi ne dovolj dobre forme ne bo uvrstil v ekipo. "Razlog, zakaj Koren ni igral, je preprost in ni potrebe, da bi iskali teorije zarote. Muči ga mišica, zato smo se odločili, da bomo raje previdni. Pred nami je še vsa sezona in res bi bilo škoda, če bi zdaj tvegali, se opekli in posledično za dlje časa ostali brez igralca,« je govorice zavrnil van 't Schip.

V Korenovi odsotnosti je njegov klub na uvodni tekmi ostal neporažen, a ni zmagal. Končalo se je z 1:1, junak Melbourna je bil najboljši strelec v zgodovini španske reprezentance David Villa, ki je v polno meril že na svojem debiju.

Gostje so imeli še nekaj zrelih priložnosti, ampak so bili v veliki meri nezbrani in premalo natančni. Naslednjo priložnost za premierno zmago bo imel Melbourne v nedeljo, ko se bo prvič predstavil na domačih tleh, na stadionu AAMI Park bo gostoval klub po imenu Newcastle Jets. Pa Koren? "Verjamem, da bo nared. Upam, da bo. Prišel bi nam še kako prav," je o igralcu s kultno številko 10 na hrbtni strani dresa še pripomnil van 't Schip.