© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
rb
rb
12.10.2014 14:20:06

Bohar: Vprašajte očeta naših uspehov

Drago Wernig

Damjan Bohar ne skriva, da bi se nekoč rad preizkusil v tujini, a Ljudskega vrta na silo ne namerava zapustiti.

Mariborčani so v tej sezoni odigrali že 20 tekem. Enajst prvenstvenih, osem na mednarodnem prizorišču, pohvalijo pa se lahko tudi s prvo lovoriko, v obračunu za superpokal so bili boljši od Gorice. Razlogov za zadovoljstvo v Ljudskem vrtu je torej dovolj, pomemben delež k uspehom je pristavil tudi Damjan Bohar.

Odlične igre je kronal s tremi evropskimi goli. Med strelce se je vpisal na prvi tekmi proti Maccabiju v Ljudskem vrtu, uspešen je bil v domačem obračunu s Celticom, niz je nadaljeval v skupinskem delu v Gelsenkirchnu. "Zadetkov sem kakopak vesel, toda vsi so plod truda vse ekipe. Brez soigralcev mojih golov ne bi bilo, vsi dihamo za skupni cilj, pomemben je le dosežek ekipe. Prav tako seveda zasluge pripadajo strokovnemu vodstvu. Vsi smo zaslužni, nikakor ne smem pozabiti niti navijačev, ki nam vedno znova stojijo ob strani, njihova spodbuda nam res pomeni ogromno."

NE MUDI SE MI, IGRAM V VRHUNSKEM KLUBU
Prekmurski vihar v vijoličastem dresu se je gotovo znašel v beležkah oglednikov številnih tujih klubov. Je pod Kalvarijo morda priromala tudi kakšna konkretna ponudba?

"Ah, tega pa ne vem. To vprašanje morate nasloviti na očeta vseh naših uspehov, na športnega direktorja Zlatka Zahovića. Sicer pa se s tem nočem obremenjevati, z mislimi sem izključno in samo pri svojih obveznostih v Mariboru. Nekoč bi se rad preizkusil izven naših meja, toda na silo ne bom šel nikamor. Ker sem tudi zdaj v vrhunskem klubu. In v ligi prvakov," je pojasnil Damjan Bohar, ki se je pod Kalvarijo iz Fazanerije preselil pred letom in pol: "To je bila najboljša možna poteza. Stoodstotno! V vseh pogledih. Bolje se ne bi moglo razplesti, o tem ni niti najmanjšega dvoma."