© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
rb
rb
12.10.2014 13:14:06

Chievo in Slaven sta bila boljša

Nikola Miljković

Nogometaši Kopra in Zavrča so tudi v reprezentančnem premoru ostali v ritmu tekem, za njimi sta prijateljski preizkušnji v Italiji in na Hrvaškem.

Kanarčki so se odpravili v Verono, kjer so merili moči s Chievom. Član serie A, ki je zaigral brez slovenskih reprezentantov Boštjana Cesarja, Valterja Birse in Dejana Lazarevića ter člana finske izbrane vrste Përparima Hetemaja, je zmagal s 3:1, vsi goli so bili doseženi že v prvem polčasu. Za gostitelje so v polno zadeli Bellomo, Pellissier in Paloschi, ki je realiziral najstrožjo kazen, pri rumeno-modrih je bil z bele točke uspešen Mitrović.

Člani slovenskega prvoligaša so imeli veliko pripomb zaradi slabega sojenja, glavnega sodnika so ob polčasu na zahtevo Koprčanov celo zamenjali, toda najpomembnejše je vendarle spoznanje, da so varovanci trenerja Alena Ščulca opravili koristen mednarodni preizkus, in sicer v postavi Hasić (Radoševič), Gregorić, Šme, Ivetić, Hadžić, Pučko (Žibert), Črnigoj (Krajnc), Delić (Štulac), Guberac (Srečković), Mitrović (Štromajer), Lotrič.

Zasedba iz Haloz je gostovala v Koprivnici in visoko izgubila, Slaven Belupo je slavil s kar 4:0 (1:0), kar je za Želja Orehovca in njegove varovance vsekakor pravšnje opozorilo. Za Zavrč so od prve minute zaigrali Ranilović, Sambolec, Kristić, Datković, Dedić, Šafarić, Kelenc, Matjašič, Jertec, Cvek in Kresinger, v nadaljevanju so priložnost dobili Mrmić, Polić, Brdar, Benić, Srnec, Hočevar, Roškar in Magdić.