© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
rb, jz
rb, jz
13.10.2014 20:04:00

Bo Aćimović zapustil Olimpijo?

Nikola Miljković

Čeprav se je šele dobro lotil vnovičnega posla pri Olimpiji, bi se Mile Aćimović kmalu utegnil podati novim izzivom naproti. Že poleti. Sliši se skoraj neverjetno, toda bomba prihaja iz avstrijske prestolnice.


Dunajska Austria bo namreč po koncu sezone ostala brez športnega direktorja. Thomas Parits, ki je snovalec kadrovske politike pri vijoličastih postal 20. oktobra 2006, se bo upokojil in v javnosti so kakopak že začela krožiti imena morebitnih naslednikov. In da, med njimi je tudi ime nekdanjega slovenskega reprezentanta, ki je v dresu Austrie končal profesionalno kariero, pred tem je v treh letih odigral 101 tekmo in dosegel 30 golov. V tem času je postal ljubljenec navijačev, temu primerno čustveno je bilo tudi slovo.

Seveda smo želeli izvedeti kaj več oziroma dobiti odziv glavnega igralca naše zgodbe. Žal neuspešno, nakar smo se obrnili na klub. Ne na Olimpijo, na Austrio.

Mileta Aćimovića zelo cenimo kot nogometaša in kot človeka, ki je pri nas pustil velik pečat.


"Mile Aćimović je ena izmed legend, ki je dobro zapisana tako med navijači kot v klubu na splošno. Res so se v zadnjem času v medijih pojavila ugibanja, da naj bi bil Mile eden od kandidatov za športnega direktorja, a klub je glede tega za zdaj še brez komentarja. V medijih se je pojavilo pet ali šest imen ljudi, ki naj bi bili primerni za to odgovorno funkcijo, dejansko pa bo skupina kandidatov, peterica ali šesterica, znana čez nekaj tednov ali celo mesecev. Formalno se o mestu športnega direktorja odloča prvi mož kluba, toda predsednik Wolfgang Katzian je sestavil odbor, ki bo med nekaj kandidati izbral najprimernejšega. Za zdaj na vsa ta ugibanja torej nimamo komentarja, res pa je, da Mileta Aćimovića zelo cenimo kot nogometaša in kot človeka, ki je pri nas pustil velik pečat," je povedal Christoph Pflug, ki je pri 24-kratnih avstrijskih prvakih zadolžen za stike z javnostmi.

austria acimovic re

Med protikandidati Mileta Aćimovića so sicer ugledna imena. Nekoliko presenetljivo tudi nekdanji zvezdnik Bayerna Mehmet Scholl, v igri pa naj bi bili še klubska legenda Toni Polster, nekdanji kapetan in soigralec 37-letnega Ljubljančana pri Austrii Jocelyn Blanchard, ki je zdaj športni direktor Lensa, nekdanji vratar vijoličastih Franz Wohlfart in za našo javnost anonimni Günter Kreissl, ki trenutno deluje pri Wiener Neustadtu.

Med navijači za favorita sicer velja Mehmet Scholl, kar nikakor ni zanemarljivo, vendar ni nujno, da je tudi odločilno. Glavno besedo bodo imeli vodilni možje kluba, pri katerih je Mile Aćimović odlično zapisan, toda seveda je v tem trenutku najbolj vznemirljivo vprašanje, ali športnega direktorja Olimpije vijoličasti izziv pri severnih sosedih sploh mika. Informacija je sicer neuradna, toda nekateri, ki ga bolje poznajo, so prepričani, da bi se bil na Dunaj pripravljen vrniti ...