© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Andrej Miljković
Andrej Miljković
15.10.2014 17:41:13

Igrati bolje? Mora. Zmore. In bo!

Nikola Miljković

Če je bil z vsemi tremi zadetki za dve kvalifikacijski zmagi Milivoje Novaković slovenski oktobrski eksekutor, lahko za Kevina Kampla trdimo, da je bil kri in limfa v prebujajoči se izbrani vrsti naše dežele.

Priigrana mariborska enajstmetrovka in fantastična litovska podaja sta bili češnji na vrhu smetane najbolj navdahnjenega slovenskega nogometaša, ki se je na najboljši mogoči način dvignil po avgustovskem klubskem in septembrskem reprezentančnem razočaranju.

Slaba volja ob vnovični neuvrstitvi v ligo prvakov se je zagotovo še poslabšala s porazom v Estoniji. Nekateri celo pravijo, da sta bili zadevi povezani.
Težko je reči, ali je neuspeh s Salzburgom vplival na mojo reprezentančno podobo. Naredil sem vse za to, da ne bi, a morda se je v določeni meri vendarle zgodilo. Je pa v vsakem primeru neizpodbitno dejstvo, da na tekmi v Talinu nisem bil pravi in da nismo bili pravi kot ekipa. Treba je bilo popraviti marsikaj in na srečo smo na pravi poti. Hvala bogu.

Tekma s Švico je bila predvsem napredek v smislu pristopa in rezultata, Litva je pokazala tudi obdobja boljše igre.
Se strinjam, v Mariboru nismo pokazali veliko v smislu igre, a smo bili borbeni in nepopustljivi, medtem ko je bila tekma v Vilni nedvomno naša najboljša predstava v teh kvalifikacijah. Vedeti sicer moramo, da je bilo uvodnih trideset minut slabih in da smo med tem privajanjem na travo in specifično okolje imeli tudi nekaj sreče. Toda ko smo izvedli prvo pravo akcijo, smo dosegli zadetek, nato pa je bilo vse lažje. Ko smo se otresli pritiska, smo začeli držati žogo, organizirati akcije, igrati z dvignjeno glavo. Ni bilo popolno, a bilo je precej precej bolje.

kevin kampl
Nikola Miljković

Zmaga nad Švico je bila zmaga srca, zmaga nad Litvo je bila zmaga napredka v igri, moramo pa doseči točko, na kateri bomo uspešni s pravo podobo naše ekipe, ki si jo želimo vsi.


Veliko se govori o tem, da naj bi bili reprezentanti po porazu v Estoniji pod velikim pritiskom medijev in javnosti. Ste bili res, in če, kako ste se z njim spoprijeli?
Pritisk je nedvomno bil, toda temu ne želim posvečati posebne pozornosti. Na eni strani zato, ker se mi zdi kar normalen in logičen, pričakovanja naših navijačev so pač velika, medijev prav tako. Na drugi strani pa zato, ker smo se z njim obremenjevali manj, kot si morda kdo misli. Zase in za kar nekaj drugih fantov lahko mirno rečem, da nas tako pisanje časnikov kot govorjenje ljudi ni kaj dosti motilo, kaj šele spravljalo v slabo voljo. Vedeli smo, da določenih stvari nismo naredili prav, a vedeli smo tudi, da jih bomo. Poznamo svoje sposobnosti, zdaj smo se jim začeli približevati, prepričan pa sem, da bomo naredili še nekaj korakov naprej. Navsezadnje jih moramo.

Torej se strinjate, da mora slovenska reprezentanca igrati še bolje?
Vsekakor, o tem ne more biti dvoma. Mora. Zmore. In bo! Zmaga nad Švico je bila zmaga srca, zmaga nad Litvo je bila zmaga napredka v igri, moramo pa doseči točko, na kateri bomo uspešni s pravo podobo naše ekipe, ki si jo želimo vsi. Tako vi kot mi.

Kako bi ocenili možnosti Slovenije v nadaljevanju kvalifikacij, seveda tudi v luči uvrstitve na evropsko prvenstvo?
Mislim, da imamo lepo priložnost vsaj za dodatne kvalifikacije, morda tudi za neposredno uvrstitev na Euro. Z dozdajšnjim izkupičkom v ne najtežji skupini, z veliko prostora za napredek in z ugodnim razporedom domačih tekem v drugi polovici kvalifikacij je to nedvomno priložnost, ki jo velja zagrabiti. Kakršnokoli drugačno razmišljanje po mojem mnenju ne bi bilo primerno.