© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ro
ro
07.09.2014 16:43:31

Domžale zmagale z novim Francozom

Drago Wernig - TAKA

Kljub reprezentančnemu premoru so številni slovenski prvoligaši ostali v ritmu tekem, seveda s prijateljskimi preizkušnjami.

Domžalčani so se odpravili v hrvaško prestolnico, kjer so z 2:1 (2:1) premagali Lokomotivo. Luka Elsner je priložnost ponudil igralcem, ki na začetku sezone niso dobivali pretirano veliko priložnosti, med strelce sta se vpisala Podlogar in Simić. Ob tem velja omeniti, da se je v rumeno-modrem dresu vodilne ekipe na lestvici predstavil Francoz Nikola Jausseran, ki je na preizkušnji. Domžale so se predstavile v zasedbi: Milić (od 61. Vidmar), Zec, Horić (od 46. Korun), Jelar, Jausseran (od 71. Maksimović), Podlogar, Šišić, Aneff, Simić (od 54. Husmani), Morel, Kous.

Zavrč se je v Stojncih pomeril s še enim hrvaškim prvoligašem, Slaven Belupo je z golom Mirića slavili z 1:0 (1:0). Za Haložane so od prve minute zaigrali Ranilović, Dedić, Datković, Krsitić, Roškar, Cvek, Polić, Antolek, Kelenc, Brdar in Kresinger, v nadaljevanju so priložnost dobili še Mrmić, Čeh, Hočevar, Srnec, Dugolin, Benić, Šafarić in Magdić.

Za najzahtevnejši preizkus so so odločili Celjani, ki so gostovali pri Udineseju, italijanski prvoligaš je bil prepričljivo boljši. Videmski črno-beli so zmagali s 5:1, za zasedbo iz Arene Petrol je zadel Žurej. Grofi so dvoboj začeli v postavi Kotnik, Jakolić, Klemenčič, Krajcer, Vidmajer, Gobec, Lovrečič, Oršić, Djermanović, Ahmedi in Sunny, nakar je Simon Rožman priložnost ponudil še Mujčinoviću, Žitku, Bašiću, Žureju, Pungaršku, Bilaliju in Fasvaldu.

Koprčani in Goričani so merili moči z Istro, ekipa z Bonifike se je s hrvaškim prvoligašem v Rovinju najprej razšla z izidom 1:1 (1:1). Pri kanarčkih je bil uspešen Gregorič, edini gol za moštvo iz Pulja pa je dosegel Halilović, ki je zatresel lastno mrežo. Alen Šulac je v začetno enajsterico uvrstil Radoševića, Ivetića, Blažiča, Gregoriča, Štulca, Guberca, Žiberta, Pučka, Srečkovića in Štromajerja, igrali so še Hasič, Šme, Delić, Bele, Posavac in Mitrović.

Modro-beli iz mesta vrtnic so bili boljši od Istre, z goloma Pasqualinija in Hentyja so zmagali z 2:0 (2:0). Začetno enajsterico Gorice so sestavljali Gallinetta, Pasqualini, Vanin, Kavčič, Enow, Modolo, Innocenti, Venturim, Johnson, Makinwa in Henty, v nadaljevanju so bili na igrišču še Štrukelj, Kokol, Vetrih, Majcen, Arčon, Jakupović, Eleke, Napoli in Džuzdanović.