© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA/bk
STA/bk
07.09.2014 15:04:24

Platini Riberyju grozi s suspenzom

Reuters

Predsednik Evropske nogometne zveze (Uefa) Michel Platini se je postavil na stran Francoske nogometne zveze v zvezi s primerom nogometaša Bayerna Francka Riberyja, ki je napovedal slovo od reprezentance.

Enaintridesetletni napadalec Bayerna iz Münchna je kot glavni razlog za konec reprezentančne kariere navedel osebne razloge. V izbrani vrsti je debitiral leta 2006, skupno pa je Ribery za Francijo zbral 81 nastopov in dosegel 16 golov. Nazadnje je v dresu les bleus zaigral 5. marca na prijateljski tekmi, ko je Francija z 2:0 ugnala Nizozemsko.

Prvi mož evropske zveze Platini se je zelo kritično odzval do Riberyjeve napovedi o reprezentančni upokojitvi. Poudarja pa tudi, da bo Ribery, če se ne bo odzval na vabilo francoskega selektorja Didierja Deschampsa, v skladu s pravili Mednarodne nogometne zveze Fifa lahko kaznovan.

"Tu ne gre za odločitev igralcev. Ribery ne more biti tisti, ki bo rekel, ali bo prišel na reprezentančni zbor ali ne. Če ga bo selektor Didier Deschamps povabil, potem mora priti. To je zapisano v pravilih Fife. Če ga ne bo, bo za tri tekme suspendiran v svojem klubu Bayernu iz Münchna. Njegova odločitev je nerazumljiva. Francoz je, evropsko prvenstvo leta 2016 pa bo gostila prav Francija in ne denimo Poljska," je bil v pogovoru za nemški Bild jasen Platini.

Ribery sicer zaradi poškodbe ni nastopil za galske peteline na minulem mundialu v Braziliji.