© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
tp
tp
06.09.2014 17:16:27

Rooney: Dober začetek bo ključen

Reuters

Tako kot slovenska izbrana vrsta, ki jo jutri zjutraj čaka pot na Estonijo, se tudi njihovi nasprotniki v skupini E že mrzlično pripravljajo na ponedeljkov začetek kvalifikacij.

Tako se bosta v Baslu pomerili vsaj na papirju najmočnejši ekipi skupine E, v kateri se nahaja tudi Slovenija, deveta reprezentanca sveta Švica bo gostila šele dvajseto Anglijo, ki si prizadeva, da bi popravila vtis, ki ga je pustila na svetovnem prvenstvu v Braziliji.

Tam so namreč ostali brez zmage in se že po skupinskem delu poslovili od tekmovanja. Razočaranju primeren je bil tudi rekordno nizek obisk prijateljske tekme z Norveško na Wembleyju, ki so jo Angleži dobili z 1:0 po zadetku Wayna Rooneyja z bele točke. Varovance Royja Hodgsona čaka izjemno težko gostovanje proti Švici, zahtevnosti naloge pa se zaveda tudi novopečeni kapetan. "Pomembno je, da skušamo zmagati, toda mislim, da je dober začetek kljčnega pomena. Enostavno ne smemo izgubiti," je pred ponedeljkovo tekmo razmišljal Rooney.

Dejstvo je, da angleška reprezentanca že dolgo ni bila v tako velikih težavah, kot v tem trenutku. Poslovila so se tudi nekatera velika imena, kot so Frank Lampard, Ashley Cole in Steven Gerrard, za nameček pa Hodgsonu pred novim začetkom nagajajo tudi poškodbe nekaterih ključnih igralcev, v prvi vrsti napadalca Daniela Sturridga.