© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Dejan Mitrović
Dejan Mitrović
05.09.2014 09:59:41

Vijoličasti v močno okrnjeni zasedbi

Drago Wernig - TAKA

V vijoličastem taboru se mirno pripravljajo na nadaljevanje sezone, čez slaba dva tedna jih čaka prva tekma v ligi prvakov, v Ljudskem vrtu se bodo pomerili s portugalskim podprvakom Sportingom.

Reprezentančni premor je strateg Maribora izkoristil, da z ožjimi sodelavci znova napolni baterije svojim varovancem, ki v teh dneh trenirajo v okrnjeni zasedbi.

Na treningih namreč Šimundža pogreša kar devet igralcev. Sedem jih ima reprezentančne obveznosti, od tega štirje (Bohar, Mertelj, Viler, Ibraimi) v članski, trije (Cotman, Hotić, Stojanović) v mladi konkurenci, zaradi poškodb pa po posebnem režimu trenirata kapetan Marcos Tavares in steber obrambe Marko Šuler.

"Imamo sedem reprezentantov, štiri v članski in tri v mladi vrsti. To nas seveda zelo veseli, kajti to je znak, da zares dobro delamo," je dejal dvainštiridesetletni strokovnjak in dodal: "Trenutno imata nekaj težav Šuler in Tavares, ki čutita posledice obremenitev v prejšnjih tednih. Upam, da se bosta v najkrajšem mogočem času znova pridružila treningom z ekipo. Seveda pa v tem času delata tiste vaje, ki jih lahko, da vzdržujeta telesno pripravljenost."

Strelec prvega mariborskega zadetka v skupinskem delu kateregakoli evropskega tekmovanja pravi, da je tokratni reprezentančni premor izjemnega pomena: "Najpomembnejše je, da si opomoremo psihično, vsekakor pa si moramo tudi na fizični ravni znova napolniti baterije. Zavedamo se, da je to zadnji odmor, v katerem lahko naredimo nekaj konkretnega, potem do decembra odmora ne bo. Tekme se bodo igrale v ritmu sreda-sobota, zato moramo ta reprezentančni premor izkoristiti, da pridemo na še višjo raven na vseh področjih."

713-10-11-biton
Drago Wernig - TAKA


Glede na to, da Šimundža na treningih ne more računati na kar nekaj standardnih članov prve enajsterice, se bolj kot uigravanju vijoličasti posvečajo drugim segmentom nogometa, veliko delajo predvsem na psihologiji. Vsi v klubu se zavedajo, da bo pri nogometaših v tej sezoni najtežje v miselnosti preklapljati med evropskimi tekmami in obračuni v državnem prvenstvu.

"Vsekakor je tokrat glede psihološkega stališča vse popolnoma drugače kot v ligi Europa. Če bi četrtič, petič igrali v ligi prvakov, bi bili navajeni preskoka iz evropskega na slovenski prostor, tako kot smo se ga navadili v prejšnjih sezonah v ligi Europa. Ker pa je liga prvakov najvišja mogoča raven tekmovanja, je to nekaj povsem drugega," je iskreno priznal trener Maribora, a takoj dodal: "Res ne bo lahko preklopiti, ampak storili bomo vse, da nam bo to uspelo. Fantje so bili na to že opozorjeni, v tej reprezentančnem odmoru moramo povezati ligo prvakov in državno prvenstvo v eno celoto, saj vemo, da brez uspehov v slovenski ligi tudi evropskih tekem ni."