© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Dejan Mitrović
Dejan Mitrović
27.07.2014 17:54:38

Podzavestno

Drago Wernig - TAKA

Ker vijoličaste v sredo čaka izjemno pomembna evropska tekma, v Ljudskem vrtu se bodo v 3. krogu kvalifikacij za ligo prvakov pomerili z Maccabijem iz Tel Aviva, je Ante Šimundža na zadnjem ligaškem obračunu premešal začetno zasedbo in priložnost ponudil tudi nekaterim mladim močem.

Dvoboj z Radomljami so vijoličasti začeli v zelo pisani zasedbi, brez obeh standardnih srednjih branilcev, brez obeh standardnih centralnih vezistov in tudi brez nekaterih standardnih napadalno usmerjenih nogometašev. Je pa zato priložnost v prvi enajsterici dobil devetnajstletni Damjan Vuklišević, v igro sta prišla še Dino Hotić, ki je na dan tekme praznoval svoj devetnajsti rojstni dan, in Luka Zahović, ki bo devetnajst let dopolnil novembra.

Vsi trije mladeniči so svoje delo opravili zelo dobro, še posebej je izstopal najmlajši izmed trojice, Luka Zahović, ki je bil pravi joker Anteja Šimundže. V slabih petnajstih minutah, ki jih je preživel na igrišču, je dvakrat zatresel mrežo in svoji ekipi priigral težko prigarane točke. "V igro sem prišel z namenom, da pomagam ekipi do želenega dosežka. Hvala bogu sem bil jaz tisti, ki sem dosegel dva gola. Cilj smo dosegli, in to je to," je bil po tekmi tako kot vedno skromen mladi Zahović, nato je pokomentiral še oba gola. Zlasti prvi je bil mojstrovina, ki je razkrila izjemen občutek za tresenje mrež: "Oba sta bila tipična zadetka po akcijah, ki jih vadimo na treningih. Pri prvem sem obrambnemu igralcu, ki me je spremljal, nakazal, da grem proti drugi vratnici, a sem krenil na prvo. Vedel sem, da me bo Mitja našel. Vrgel sem se za žogo, to sem storil podzavestno, nisem kaj prida razmišljal, na srečo je šla v mrežo. Pri drugem zadetku nisem pričakoval, da bo obrambni igralec zgrešil celo žogo, zato me je to malce presenetilo in sem si jo slabše zaustavil, a bil potem na srečo uspešen."

Zadetka Luke Zahovića sta bila prva kateregakoli vijoličastega napadalca na uradnih tekmah v novi sezoni, 18-letni mladenič pa upa, da bo v prihodnje dobival še več priložnosti. "Zavedam se, da sem mlad in da je konkurenca na mojem igralnem položaju velika. Vesel sem vsake minute, tokrat sem na svoje veliko zadovoljstvo zadel dvakrat in upam, da bom lahko v prihodnje še več igral."

Vijoličasti so zdaj misli preusmerili k Maccabiju, ki je pri navijačih sicer že od četrtka v središču pozornosti. Vsi govorijo le še o Izraelcih. "Igralci smo osredotočeni le na vsako naslednjo obveznost, gremo od tekme do tekme. Kar se dogaja ali govori okoli nas, ne vpliva na našo zbranost. Po sredini tekmi smo bili z mislimi le pri Radomljah, šele zdaj pride na vrsto Maccabi. Pomembno je, da smo sezono začeli z zmagami. Ob neodločenem rezultatu v Mostarju smo slavili že trikrat. To je dobra napoved za nadaljevanje sezone. Ohranjamo zmagovalno miselnost, vsak uspeh samozavest še dodatno okrepi," je sklenil Luka Zahović.