© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
br
br
27.07.2014 17:47:43

Drugič za razočaranje in zadovoljstvo

Grega Wernig

Dve prvenstveni tekmi, dva poraza in slovo od mednarodnega prizorišča v 1. krogu kvalifikacij za ligo Europa.

Takšen je dozdajšnji izkupiček Velenjčanov, kar razkriva, da so knapi za zdaj le bleda senca tistega, česar smo bili od njih vajeni v pretekli sezoni, na drugi strani imajo v Halozah več kot dovolj razlogov za zadovoljstvo.

RUDAR - ZAVRČ 0:2 (0:0)

VELENJE - Stadion ob jezeru, gledalcev: 300, sodniki: Obrenovič (Ljubljana), Podobnik (Veliki Gaber) in Pavlič (Laze v Tuhinju).
Strelca: 0:1 Smrekar (56.), 0:2 Datković (79.).
Rudar: Rozman, Stjepanovič (od 58. Rošer), Firer, Črnčič, Kocič, Jahič, Tolimir, Klinar (od 78. Plesec), Dedič, Radujko, Knezovič.
Zavrč: Ranilovič, Cvek, Kresinger, Šafarič, Smrekar (od 62. Matjašič), Kelenc (od 83. Brdar), Čeh (od 21. Kurbus), Datkovič, Dugolin, Kristič, Težak.
Rumeni kartoni: Tolimir, Rošer; Dugolin, Kurbus, Brdar.
Rdeči karton: -

Po uspehu v Areni Petrol so se še na drugem zaporednem gostovanju veselili vsega izkupička, kar je odlična odskočna deska za prihajajoče izzive. Nogometaši Zavrča so se na stadionu Ob jezeru veselili zasluženo. Že v uvodnih minutah so razkrili, kakšni so njihovi nameni. Bili so odločni, kar nekajkrat so sprožili proti Rozmanu, ki pa je preprečil njihovo veselje. Varovanci trenerja Jerneja Javornika so bili neprepoznavni, odhodi nosilcev ekipe so razumljivo pustili posledice. 

V nadaljevanju se je gostujoči pritisk le še stopnjeval. V 51. minuti je Smrekar že preigral Rozmana, a je nekoliko prešibko streljal, tako da je žogo prestregla domača obramba, zato pa je bil hrvaški napadalec uspešen kmalu zatem. Najprej je sprožil Težak, Rozman je žogo odbil, potem pa je nekoliko nespretno posredoval pri strelu Smrekarja in zasedba iz Haloz se je veselila vodstva. Zasluženega! 

Po vodstvu se igralci, ki jih vodi Željko Orehovec, niso zaustavili. Vztrajali so pri svojem ritmu in bili za takšen pristop nagrajeni s povišanjem vodstva. Iz kota je podal Kelenc, v kazenskem prostoru pa je najvišje skočil Datković in s strelom z glavo ugnal Rozmana. Velenjčani so se nato le podali v juriš proti Raniloviću, a nekaterih obetavnih akcij vse do konca sedemminutnega sodnikovega dodatka niso znali unovčiti.