© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
13.09.2024 23:03:59

Po norem razpletu hrvaškega derbija Gattuso razkril, zakaj vztraja na klopi Hajduka

Največji hrvaški derbi je presenetljivo dobil Hajduk. Dalmatinci so z 1:0 v gosteh odpravili Dinamo.

Po napovedih naj bi Zagrebčani na Maksimirju zanesljivo opravili z večnim tekmecem, a kot že ničkolikokrat doslej, se je izkazalo, da v derbiju ni favoritov, skratka ni pravila. Čeprav so domačini res prevladovali v igri in imeli posest žoge in preostale statistične kazalce na svoji strani, se je mreža zatresla na njihovi strani.

V 70. minuti je zmagovalca odločil Marko Livaja, ki je Hajduk popeljal na prvo mesto, obenem potrdil svoj status najboljšega igralca lige.

Sodnik je tekmo podaljšal za kar 15 minut, potem ko so s prižiganjem bakel dvoboj prekinili gostujoči navijači. Zagrebčani so na vse pretege iskali pot do gostujoče mreže, a bili neuspešni.

Italijanski strateg Gennaro Gattuso je z veliko zmago vsaj nekoliko utišal kritike, ki po slabem evropskem nastopu v Splitu ne jenjajo. Prestižna zmaga je tudi obliž na rane, prizadejane z zadnjim kadrovskim pretresom. Klub je namreč po le nekaj mesecih odpustil športnega direktorja Nikolo Kalinića. Ta je pred tem v klub pripeljal Gattusa, a slednji za zdaj ostaja v Dalmaciji. "Za Kalinića lahko rečemo marsikaj, ne moremo pa ga označiti za lažnivca. On me je pregovoril, da sem prišel sem. Če ne bi bilo njega, me ne bi bilo tukaj. To zmago posvečam njemu," je po tekmi razlagal italijanski strateg, ki je izpostavil, da vztraja zaradi ekipe in navijačev. "Kot trener sem oddelal več kot 400 tekem, a česa takšnega, kot sem videl tukaj, ne pomnim. Navijači nas stalno spremljajo, tudi na treningih."

Dinamu generalka pred začetkom lige prvakov ni uspela. Zagrebčani bodo v torek gostovali v Münchnu pri Bayernu.