© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
04.04.2021 01:16:05

RAZKRIT SEZNAM Laporte in Messija! VROČA poletna okrepitev Barcelone bo ...

Profimedia

Vse oči so uprte v Barcelono in v novega predsednika Joana Laporto.

Letos poleti bodo Katalonci močno okrepili svoj napad - takšne informacije prihajajo iz katalonske prestolnice. Ves nogometni svet se sprašuje, kdo bo zapolnil vrzel, ki je nastala z odhodom Luisa Suareza.

Glavna tarča je kakopak še vedno norveška senzacija Erling Haaland, a v boju zanj so domala vsi najmočnejši in najbogatejši evropski klubi. Glede na to, da finančna situacija v Barceloni ni ravno najboljša, so Katalonci osredotočeni tudi na druge rešitve. Kakšen je torej rezervni načrt?

Joan Laporta se tega zelo dobro zaveda, obenem mu je v pomoč priskočil kar Lionel Messi, kar morda že pomeni, da Argentinec namerava ostati v klubu. Glavni igralec in predsednik sta staknila glavi in sestavila seznam mogočih okrepitev. Skratka, od Haalanda navzdol ...

Oba se strinjata, da je napadalec Interja Romelu Lukaku dobra izbira. Pri tem velja dodati, da je vse manj možnosti, da bi se na Camp Nou preselil dalj časa želja Kataloncev, še en nogometaš Interja, Lautaro Martinez. Trener Ronald Koeman pravi, da bi se robustni Belgijec bolje vklopil v njegovo predstavo, kako naj bi bila Barcelona videti v prihodnji sezoni. Želi namreč napadalca, ki je fizični močan, ki zna zadržati žogo.

Inter je Lukakuja pripravljen prepustiti tistemu, ki je pripravljen plačati 120 milijonov evrov. Ali je to za Barcelono preveč? Morda ali verjetno, a v odškodnino bi lahko Katalonci vključili tudi kakšnega igralca.

Na seznamu je tudi Anglež Harry Kane, ki dobro zaključuje akcije, realizacija pa je tisto, kar Koemana izjemno zanima. V taboru Barcelone računajo, da Kane želi zamenjati klub in svoji karieri dati nov zagon.

Naslednji je napadalec Real Sociedada in švedske izbrane vrste Alexander Isak, ki je bil na pragu kluba lani, preden je na Camp Nou prišel Martin Braithwaite. Tu je tudi Paulo Dybala, Argentinec iz Juventusa. V Barceloni ga izjemno cenijo, sam pa ne skriva želje po odhodu iz Torina.

Zanimiva sta še Sergio Agüero in Mephis Depay, ki bosta poleti prosta igralca. Seznam zaključuje napadalec Benfice Darwin Nunez. Torej, Urugvajec namesto Urugvajca. Barcelona ga je želela že lani, ko je bil še član Almerie. Ponudila je 16 milijonov evrov, Benfica pa je bila s 24 milijoni premočan tekmec.