© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
03.04.2021 21:01:34

Velik korak Bayerna PROTI NASLOVU

Reuters

Nogometaši Bayerna iz Münchna so naredili še en velik korak k osvojitvi novega naslova nemškega prvaka. V 27. krogu so na derbiju proti drugouvrščenemu Leipzigu, pri katerem Slovenca Kevina Kampla ni bilo v kadru, v gosteh zmagali z 1:0 in na lestvici prednost pred njim sedem krogov pred koncem povečali na sedem točk.

Edini gol je ob koncu prvega polčasa dosegel Leon Goretzka.

Obračun najboljših nemških ekip ni navdušil. Ekipi sta pokazali taktičen boj, v napadalnih akcijah pa nista bili posebej nevarni. Bayern, ki je igral brez Roberta Lewandoskega in še nekaterih igralcev, si je zmago zagotovil s svojim edinim strelom v okvir vrat v prvem polčasu, ko je Thomas Müller po dolgi podaji na desni strani kazenskega prostora lepo umiril žogo, nato pa jo natančno podal do Goretzke, ki je z močnim in natančnim strelom matiral domačega vratarja.

V drugem delu je Leipzig vse moči preusmeril v napad, a bavarska obramba je brez večjih težav zaustavljala njihove napade. Domači so bili še najbližje zadetku, ko je Marcel Sabitzer poskušal s strelom od daleč, žoga je letela pod prečko, a jo je vratar Manuel Neuer vendarle preusmeril nad njo.

Pred dvobojem med Leipzigom in Bayernom sta se v Dortmundu srečali ekipi Borussie in Eintrachta iz Frankfurta, ki sta na lestvici na petem oziroma tretjem mestu. Obračun so z 2:1 dobili nogometaši iz Frankfurta.

Ti so z avtogolom Nica Schulza povedli v 11. minuti, v zadnji minuti prvega dela je izenačil Mats Hummels, končni izid pa je v 87. minuti postavil Portugalec Andre Silva.

Leipzigu se je zdaj na lestvici na tri točke približal tretjeuvrščeni Wolfsburg, ki je z 1:0 ugnal Köln, edini gol na tekmi je v 69. minuti postavil Hrvat Josip Brekalo.

Na derbiju začelja sta se Meinz in Arminia Bielefeld razšla z izidom 1:1, nov poraz je zabeležil Schalke, z 2:1 ga je ugnal domači Bayer Leverkusen. Augsburg je z 2:1 premagal Hoffenheim.

Borussia Mönchengladbach in Freiburg sta tekmo začela ob 20.30.