© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
03.04.2021 19:38:02

DVOJNI UDAREC za PSG, Neymarju POČIL FILM (video)

Reuters

Nogometašem PSG je spodrsnilo v generalki za sredino prvo četrtfinalno tekmo lige prvakov proti Bayernu v Münchnu. V osrednji tekmi 31. kroga francoskega prvenstva so izgubili proti Lillu z 0:1 in najresnejšemu tekmecu na domačih tleh omogočili, da se je znova zavihtel na vrh lestvice. Lille ima po zmagi v Parizu tri točke prednosti pred PSG.

Zasedba iz Lilla je dosegla devetnajsto zmago, ob devetih neodločenih izidih in le treh porazih pa je znova sama na vrhu v tej sezoni izjemno razburljivem francoskem prvenstvu. Na današnjem obračunu na Parku princev je bil mož odločitve Jonathan David, ki je v 20. minuti izkoristil podajo Jonathana Ikoneja in dosegel edini gol na tekmi.

Izbranci argentinskega trenerja na klopi Parižanov Mauricia Pochettina so imeli nekaj priložnosti za spremembo izida, poskusi Neymarja, Kyliana Mbappeja in druščine pa niso našli poti v mrežo gostujočega vratarja Mika Maignana.

Tudi gosti so zapravili nekaj lepih priložnosti za izdatnejšo zmago, v končnici dvoboja pa sta Neymar pri domači in Tiago Djalo pri gostujoči prejela še po druga rumena kartona in predčasno končala derbi francoskega prvenstva.

Na današnji prvi tekmi je Monaco ukanil Metz s 4:0. Zasedba iz kneževine je šele v drugem polčasu zlomila odpor tekmeca iz Metza. V tem obdobju je dosegla vse štiri gole, dva je prispeval Wissam Ben Yedder (77., 89./11 m), po enega pa Cesc Fabregas (50./11 m) in Kevin Volland (52.).

Monaco je po današnji zmagi začasno napredoval na tretje mesto, ki ga lahko izgubi v primeru zmage Lyona v Lensu. Ta dvoboj se bo pričel ob 21. uri.

Druge tekme 31. kroga bodo na sporedu v nedeljo, pari so Angers - Montpellier, Lorient - Brest, Nantes - Nica, Bordeaux - Strasbourg, Reims - Rennes, Nimes - St. Etienne in Marseille - Dijon.