© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
03.04.2021 18:29:30

Real Madrid brez težav proti Eibarju

Reuters

Nogometaši Real Madrida so uspešno opravili svojo nalogo v 29. krogu španskega prvenstva in lahko v miru čakajo na nastope svojih tekmecev v nedeljo in ponedeljek. Na domačem stadionu so premagali Eibar z 2:0.

Aktualni prvaki so zmagali z zadetkoma Marca Asensia v 40. minuti in Karima Benzemaja v 72. Real Madrid je z devetnajsto zmago oziroma deveto zaporedno tekmo brez poraza skočil na drugo mesto.

Vodilni Atletico Madrid, ki ga v nedeljo ob 21. uri čaka derbi kroga v gosteh pri Sevilli, ima tri točke več od Real Madrida, Barcelona, ki bo v ponedeljek zvečer gostila Real Valladolid, pa zaostaja za točko.

Real Madrid bo v 30. krogu v soboto, 10. aprila, ob 21. uri gostil FC Barcelono, Atletico Madrid pa bo naslednji dan znova gostoval v Sevilli pri Betisu.

Pomembno zmago za uvrstitev v evropska tekmovanja je danes dosegel Villarreal, ki je Granado v gosteh premagal s 3:0. Villarreal se je povzpel na peto mesto.

Nocoj je na sporedu le še ena tekma LaLige, in sicer ob 18.30 Osasuna - Getafe, saj je večer rezerviran za finale španskega pokala iz sezone 2019/20. V Sevilli se bosta ob 21.30 pomerila baskovska tekmeca Athletic Bilbao in Real Sociedad.