© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
03.04.2021 22:03:40

GUARDIOLIN CITY neustavljiv

Reuters

Manchester City se je še bolj približal naslovu angleškega prvaka, v 30. prvenstvenem krogu je z 2:0 v gosteh dobil derbi proti tretjeuvrščenemu Leicestru. Njegova prednost pred drugouvrščenim mestnim tekmecem Unitedom zdaj ob dveh tekmah več znaša 17 točk.

Varovanci Pepa Guardiole so bili že v prvem delu boljši tekmec, Kevin de Bruyne je tudi zadel okvir vrat, zmago pa so si zagotovili v drugem. Na gol so čakali do 58. minute, ko ga je dosegel Benjamin Mendy. V 74. minuti je končni izid postavil Gabriel Jesus.

City se je Leicestru tako oddolžil za poraz v prvem delu prvenstva na Itihadu, kjer so gosti zmagali s 5:2.

Nogometaši Chelseaja so doživeli hladno prho, na domačem igrišču so morali priznati premoč West Bromwich Albionu, predzadnji ekipi na prvenstveni lestvici, ki je bila boljša z izidom 5:2. To je bil prvi poraz Londončanov po 14 tekmah, odkar jih je prevzel Nemec Thomas Tuchel. V nizu neporaženosti v vseh tekmovanjih je Chelsea prejel le dva zadetka, tokrat kar pet.

Začetek tekme ni kazal na tak razplet. Gostitelji so bili boljši, Christian Pulišić jih je v 27. minuti popeljal v vodstvo. Najbrž odločilni trenutek tekme se je zgodil dve minuti pozneje, ko si je domači branilec Thiago Silva prislužil drugi rumeni karton in s tem moral v slačilnico.

Številčno premoč pa so gosti znali izkoristiti. V sodniškem podaljšku prvega dela je dvakrat v polno zadel Matheus Pereira, v 63. minuti je izid povišal Callum Robinson. Pet minut pozneje je četrti gol za WBA dosegel Mbaye Diagne, ki je zaključil odlično izveden protinapad.

Chelsea, ki po tem krogu lahko izgubi četrto mesto, je imel kljub igralcu manj terensko premoč, pritiskal je na gol tekmeca, a bil neučinkovit. Nekaj upanja mu je vlil gol Masona Mounta, a to je bilo tudi vse, kar mu je uspelo. V sodniškem podaljšku je prejel še en gol, svojega drugega je vknjižil Robinson. Gosti imajo po nepričakovani zmagi spet več upanja v boju za obstanek, za želenim 17. mestom zaostajajo sedem točk.

Leeds je imel proti zadnjeuuvrščenemu Sheffield Unitedu veliko priložnosti, a je za zmago trepetal do zadnjega žvižga. Ben Osborn je v sodniškem podaljšku izničil vodstvo domačih, ki jim ga je zagotovil Jack Harrison. V 49. minuti je z avtogolom Phila Jagielke Leeds spet vodil, gostom pa do konca ni uspelo še enkrat izenačiti.